Genelde boğazlardaki iltihap nedeniyle oldukça çok kullanılan antibiyotikler vücudunuzdaki probiyotiklerin büyük bir kısmını yok ediyor. Uzmanların verdikleri bilgilere göre 1 kür antibiyotik vücudunuzdaki probiyotiklerin %90’ının ölmesine sebep oluyor.

Kabızlığa son! Yoğurdu mutlaka bu tohumla tüketin Kabızlığa son! Yoğurdu mutlaka bu tohumla tüketin

Doğru beslenen ve  sirke, kefir, turşu, yoğurt tüketen kişilerde bile bu ölen probiyotiklerin yerine geri dönmesi 24 ila 26 ayı buluyor. 

Yeditepe Üniversitesi hastanesinin resmi sitesinde uzmanlar tarafından verilen bilgilere göre virüs hastalıkların tedavisinde yapılan en büyük yanlış antibiyotik kullanımı. Çünkü antibiyotikler virüslere hiç etki etmeyerek vücuda ciddi zarar veriyor. Antibiyotikler vücudun savunma mekanizmasına destek olan faydalı bakterileri öldürürken bağışıklık sistemimizin çökmesine neden oluyor. Sonuç olarak ne kadar çok antibiyotik kullanırsanız o kadar sık hastalanıyorsunuz. Çünkü vücutta antibiyotik direnci oluşuyor.

 Antibiyotikler ancak sadece bakteri enfeksiyonlarının en ağır olanlarında ve doktor önerisi ile alınırsa fayda sağlıyor.

Bağırsak florasında bulunan dost bakterilerin yerine konulabilmesi antibiyotik ilaç kullanımında ve sonrasında probiyotik bazlı gıdaların tüketimi ile mümkün. Probiyotik bazlı gıdalar arasında ise ev yapımı yoğurt, kefir, salatalık turşusu ve lahana turşusu gibi gıdalar bulunmakta. Eğer probiyotik bazlı gıdalar tüketilemiyorsa doktor onayıyla probiyotik takviyeleri de kullanılabilir.

Unutmayın ki antibiyotik doktor önerisi olarak kontrollü bir şekilde ve bir düzen içerisinde kullanılmalı. Mecbur kalmadıkça kafanıza göre tüketim birçok problemi beraberinde getirecektir. 
 

Editör: Merve Kiraz