Rüyada gökkuşağı sembolü rüyayı nasıl ve hangi sembollerle beraber gördüğünüze göre değişiklik gösterir. Genel manada sıkça görülen gökkuşağı ile ilgili rüyalar ve manaları şu şekilde;

Rüyada Gökkuşağı görmek mutluluğun ve başarının işaretidir. Rüyada Gökkuşağı elinizi attığınız her iste başarılı olacaksınız demektir. Gökkuşağı görmek, heyecan verici bir olaya işarettir.

Sarı rengin hâkim olduğu gökkuşağı, o bölgede görülecek salgın hastalığa, Kırmızı rengin hâkim olduğu gökkuşağı, ise kıtlık ve sefalete, savaşa işarettir.

Yeşil rengin hâkim olduğu Gökkuşağı, bolluk ve ucuzluğa, sıkıntı ve zorluklardan kurtulmaya delalettir.

Rüyada Gökkuşağı Altından Geçmek

Şans ve bereket kapılarını aralamak olarak değerlendirilir. Rüyasında gökkuşağının altından geçtiğini gören kişi hayatında hiçbir zaman hayal kırıklığına ya da hüsrana uğramayacak, her zaman sağlıklı olacak ve güvende kalacak demektir.

Rüyada Gökkuşağına Dokunmak

Sadece bir fincanla pırıl pırıl oluyor: Küf, kir, pas ne varsa söküp atıyor Sadece bir fincanla pırıl pırıl oluyor: Küf, kir, pas ne varsa söküp atıyor

Genelde gönül işlerine delalet ederken aynı zamanda rüya sahibinin maceracı yanına da işaret eder. Rüya sahibi yakında büyük bir mutluluk ve keyif duyacağı bir işle ya da gönül işi ile alakadar olacaktır.

Rüyada Ebem Kuşağı Görmek

Rüyasında ebem kuşağını gören kişi sağlık ve paradan bütün hayatı boyunca nasiplenecek demektir. Bazı rüya tabirlerine göre ebem kuşağı yokluk ve darlık içinde olmaktan kurtulmaya, bolluğa ve zenginliğe kavuşmaya yorulur.

Editör: Merve Kiraz