30 Kasım 1980’de Edirne doğan şarkıcı, söz yazarı ve besteci Cem Adrian’ın ünlü olma hikayesi bir hayli ilginç.

Efsane bir başyapıt olan "ÇAĞRI" filmi nasıl çekildi? Filmin konusu ne anlatıyor, oyuncuları kimler? Efsane bir başyapıt olan "ÇAĞRI" filmi nasıl çekildi? Filmin konusu ne anlatıyor, oyuncuları kimler?

Milyonlarca takipçisi ve hayranı bulunan ünlü şarkıcı aslında  ortaokul yıllarında müzik ile uğraşmaya başladı. Memleketi Edirne'de bölgesel yayın yapan bir radyoda 6 yıl çalıştı. Ardından İstanbul’a taşındı. O dönemlerde başka bir iş bulamadığını söyleyen ünlü şarkıcı bir kafede fal bakmaya başladı.  

Ünlü müzisyen falcı olarak çalıştığı sırada, Demet Sağıroğlu ile tanıştı. Adrian, o  günleri şöyle anlatıyor;
"İstanbul’daydım, hiç param yoktu ve para kazanmak zorundaydım. Bulabildiğim tek iş de buydu. O sırada Demet Sağıroğlu geldi. Ona dedim ki, “Demet ben aslında faldan hiç anlamıyorum. Müzisyenim, burada da para kazanmak için çalışıyorum. Sana birkaç demo vereyim, bunları dinler misin?” “Tamam” dedi. Dinlemiş, beğenmiş, bir de gitmiş Fazıl Say’a dinletmiş. Fazıl Say aradı beni..."

Hayatının dönüm noktasını yaşayan Adrian, Fazıl Say'ın davetiyle Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi'ne iki yıl özel öğrenci statüsünde devam etti. 

Bilkent'te bulunduğu dönemde ses telleri muayene edildi ve ses tellerinin olağan ölçülerden çok uzun olduğu anlaşıldı. Adrian bu uzunluğu, “Bana bahşedilmiş, belki dezavantaja dönüşebilecek bir şeydi; ama bunu avantaja dönüştürdüm." şeklinde değerlendiriyor.

Akademik bilgiye sahip olduktan sonra önü iyice açılan Cem Adrian, 2005 yılında çıkarttığı ilk albümle kendini tanıtmaya ve kariyer basamaklarını hızla çıkmaya başladı.
 

Editör: Sena ERDOĞAN