İlişkilerde arada yaşaması çok normal. Fakat kötü günlerin iyi günlerden fazla olduğu bazı evlilikler pişmanlık yaratabilir veya boşanmayla sonuçlanabilir. Mutlu başlayan bir evliliği sona sürükleyen hataları haberimizde derledik…

Evlilikte yapılmaması gereken hatalar…

İLGİSİZLİK

Sevginin sürekli beslenmesi gerekir. İlgilenilmediğin de ateş nasıl sönerse sevgi ateşi de öyle söner. Sevgiyi beslemenin en önemli faktörü ise ilgidir. Bu karşıdakine değer verdiğini gösterir. Bazen evliliklerde insanlar birbirlerine ilgilerini yitirirler ve başka şeylere yönelirler. Ancak böyle durumlarda mutsuz evlilikler ortaya çıkar.

Yüksekova'da berivanlar yaptıkları ürünleri satarak aile bütçelerine katkıda bulunuyor Yüksekova'da berivanlar yaptıkları ürünleri satarak aile bütçelerine katkıda bulunuyor

HATALARI YÜZE VURMAK

İlişkilerde yapılan bazı hatalar telafi edilebilir ve ilişkiyi bitirecek kadar kuvvetli olmayabilir. Ancak zaman geçse bile bu hatalar sürekli yüze vurulursa çözülen problem yeniden ortaya çıkar.

YARDIMCI OLMAMAK

İlişkilerde yardımlaşma ve destek olma, sevgi, saygı ve anlayışın göstergelerinden biri. Çiftlerin bazı sebeplerden dolayı birbirlerine yardım etmekten kaçması ilişkiyi olumsuz etkileyebilir.

TARTIŞMADA ÜÇÜNCÜ KİŞİ

Çiftler her tartışmasını birilerine anlatıp araya üçüncü kişiyi soktuklarında tartışma çıkmaza girebilir.

ELEŞTİRMEK

İlişkilerde eleştiri, zaman zaman ortaya çıkabilen bir durum. Ancak, sürekli birbirini eleştirmek ilişkilerin sağlıklı ilerlemesini olumsuz etkileyebilir. Ara sıra oluşan tartışmalar sürekli eleştirmeye dönüşürse bu ilişkiyi olumsuz etkiler.

GÜÇ ÇATIŞMASI

İlişkilerde güç çatışmaları, partnerlerin farklı isteklerinden kaynaklanabilir. Sürekli üstün olma çabası ilişkiye büyük zarar verir. Partneriniz sizin rakibiniz değil hayat arkadaşınızdır.

Editör: Yasemin Dülgeroglu