UÇA Projesi, MK-84 tipi genel maksat bombalarına GÖKÇE Kanatlı Güdüm Kiti (KGK) ve akıllı hedef tespit ve mayın ateşleme birimi entegre edilerek, bunların taarruzi deniz mayınına dönüştürülmesini içeriyor.

Türkiye'nin başarısını kanıtlamış milli teknolojileri arasında yer alan GÖKÇE KGK ile MK serisi uçak bombaları atıldığı noktadan çok uzağa uçabilen ve hedefe hassas vuruş sağlayan sistemlere dönüşüyor.

Uçaklar ve taarruzi insansız hava araçları (TİHA), UÇA'nın aerodinamik özellikleri ve sunduğu yeteneklerle düşman deniz üssü çıkışlarını, geçiş güzergahlarını riske girmeden uzaktan taarruzi mayınlama yapabiliyor.

Tamamıyla yerli ve milli imkanlarla geliştirilen UÇA, dünya literatüründe ilk uzun menzilli akıllı dip mayını olmaya aday bulunuyor.

UÇA havada uçarken radar tarafından algılanmıyor ve böylece hedef noktadan denize girebiliyor.

Hava araçlarımızı, düşmanı alçak irtifa ya da orta irtifa hava savunma şemsiyesi içine sokmadan, herhangi tehditle muhatap etmeden, yüksek hızlarda bırakılacak, planör uçuşu ile mayınlama noktasına ilerletebiliyor.

 UÇA, akustik soğurucu kaplaması sayesinde suyun içinde sonarlara yakalanmadan hedef gemiyi bekleyeceği deniz tabanına hassas olarak yerleşebiliyor.

Sahip olduğu sensörlerle hedefleri akustik, manyetik, basınç izlerine göre tespit ve sınıflandırarak düşman gemilerin ve denizaltılarının harekatını kısıtlayabiliyor.

MALAMAN hedef tespit ve ateşleme sisteminin özelliklerine haiz etkili bir güdümlü stratejik mühimmat olarak görev yapması planlanıyor.

 UÇA aynı zamanda dostu da düşmanı da ayırıyor.

UÇA sahip olduğu ileri sensör füzyonu teknolojisiyle hedef gemileri tespit edip imha etme özelliğine sahip.

Erzurum'daki "16. Uluslararası MEB Robot Yarışması" başladı Erzurum'daki "16. Uluslararası MEB Robot Yarışması" başladı

Kaynak: AA