Ardahan ve Kars illeri arasında yer alan Çıldır gölü, doğasıyla görenleri adeta büyülüyor. Her mevsim ayrı bir güzelliğe sahip olan Göl kış sonbaharda da ziyaretçilerine eşsiz gezinti fırsatları sunuyor.

ERZİNCAN - 1. Uluslararası Türk Diasporası Sempozyumu başladı ERZİNCAN - 1. Uluslararası Türk Diasporası Sempozyumu başladı

Mevsimin etkisiyle turuncunun tonlarıyla renklenen göl kafa dinlemek isteyenler için güzel bir alternatif. Burası sadece doğal güzelliği yansıtmıyor. Doğu Anadolu’nun kültürel zenginliklerini de yansıtıyor. Göl çevresinde bulunan köyler ve bu köylerde yaşayan insanlar bizlere kültürümüzü hatırlatıyor. Göl özellikle kış aylarında donarak buz tabakası haline gelerek masalsı bir hava oluşturuyor.

ÇILDIR GÖLÜ NEREDE

Çıldır gölü, Ardahan ve Kars illeri arasında yer alıyor. Bu göl Türkiye’nin en yüksek rakımlı göllerinden biri. Göl 123 kilometrelik bir alana yayılmış durumdadır. Çıldır gölüne Kars havalimanından araç kiralayarak 1,5 saatte gidilebileceği gibi, Kars otogarından hareket eden minibüslerle de yakınına kadar gidilebilir.

ÇILDIR GÖLÜ AKTİVİTELERİ

Yüzeyi adeta buz tabakası olan bu gölde yürümek buzda dans etmek gibi bir deneyim sunar. Kızakla kayak yapabilir, kar motoruyla buz üzerinde seyahat edebilirsiniz. Buzda balık avı da yapılabilecek aktiviteler arasında. Sonbaharda ise fotoğraf tutkunlarının kadrajına girebilecek eşsiz güzellikler barındırır. Bu göl yaz aylarında ise sakin ve kafa dinleyebileceğiniz bir alana dönüşüyor.

Editör: Yasemin Dülgeroglu