Marvel sinematik evreninin iki sevilen karekterini bir araya getiren film büyük başarıya imza attı.

Çocuk kafalı yetişkinler için oldukça sevilen bir Marvel kahramanı olan Deadpool ve hayvani his ve reflekslere ayrıca kendi kendini iyileştirme özelliğine sahip bir mutant olan başka bir Marvel karekteri Wolverine’ni bir araya getiren "Deadpool & Wolverine" Marvel sinematik evreninin birkaç yıldır gişede yaşadığı hayal kırıklığını ortadan kaldıran bir yapım oldu. Her iki karekterin de oldukça sevilmesi bir araya getirilmelerini de oldukça ilgi çekici kıldı. 

Türkiye'deki Box Office listesinde altı haftadır 1. Sırayı kimselere kaptırmayan filmi 35 bin 850 kişi izledi.

"Deadpool & Wolverine" filminin konusu

Deadpool ve Wolverine, büyük bir tehlikeye karşı Wolverine'i ikna ederek onunla birlikte savaşan Deadpool'un hikayesini konu ediyor. Wade Wilson’ın bir paralı asker olarak geçirdiği günler ve Deadpool kimliği artık geride kalmıştır. O şimdi sivil hayatta varlık göstermek için çabalar. Wade, yeni hayatına alışmaya çalışırken, büyük bir tehlike ile karşı karşıya kalınca harekete geçmek zorunda kalır. Ancak bu tehlike ile tek başına baş etmesi zordur. Bu yüzden Wade en az kendisi kadar isteksiz olan Wolverine'i yardım etmesi için ikna etmeye çalışır. 

Filmi izlemeden önce iki karektere ait diğer film serilerini bilmenizde oldukça yarar var. Filmi daha iyi anlamlandırabilmek için bilmeyenlere karekterleri tanıtalım;

Deadpool hakkında bilemeniz gerekenler

Deadpool, Fabian Nicieza ve Rob Liefeld tarafından yaratılan kurgusal bir karakterdir. İlk olarak New Mutants'ın 98. sayısında kötü bir karakter olarak ortaya çıkmıştır. Sonrasında Wolverine'nin kurduğu X-Force'a katılıp iyilerin safına geçmiştir. Bir kahraman değil, antikahramandır. Yaratıcılarından Rob Liefeld bir Teen Titans hayranıdır. Serideki Slade Wilson diğer adı ile Deathstroke karakterinin bir parodisi olarak ortaya çıkmıştır. Deadpool'un gerçek adı olan Wade Winston Wilson ismi ise bu karakterden esinlenlenerek konmuştur. Konuşkan kişiliğinden dolayı "Merc With a Mouth” (Ağızlı Mercan) olarak tanınır. Kafasında iki farklı ses vardır.

Deadpool, sınırları olan, kadın ve çocukları öldürmeyen bir seri katildir. Düşmanlarını öldürmek onun için bir sanat gibidir. Her öldürüşüne özen gösterir. Ninja eğitimi vardır, ayrıca çok iyi nişancıdır; her silahı kullanabilir ve bunu ister. Kendini ışınlamak için yanında ışınlanma aleti taşır. İyileşme yeteneği, Hulk'ın onu parçalamasına bile dayanabilecek kadar güçlüdür. Kafasının ya da vücudunun herhangi bir parçasının kopmasına alışıktır. Deadpool'un iyileşme yeteneği Wolverine'e göre daha iyidir ve bu ona süper insan kuvveti de verir. Zehir ve alkol benzeri şeylere dayanıklıdır, asla sarhoş olmaz. İyileşme yeteneği onun beyin hücrelerini öldürüp canlandırdığından deli ve şizofrendir. Kafasında onu yansıtan 2 kişiliği daha vardır. Çizgi romanlarda onun düşünce kutuları bu yüzden 2 türdedir. Derisi kanser hücrelerini yeniler ve öldürür, dolayısıyla çok çirkindir. Bu yüzden asla kostümünü ve maskesini çıkarmaz. Görsel hafızası çok iyidir, kolayca unutmaz. Deli olmasının yanında çok iyi plan yapar. Planları herkese çok saçma gözükür ama en sonunda bütün planları tutar.

Efsane bir başyapıt olan "ÇAĞRI" filmi nasıl çekildi? Filmin konusu ne anlatıyor, oyuncuları kimler? Efsane bir başyapıt olan "ÇAĞRI" filmi nasıl çekildi? Filmin konusu ne anlatıyor, oyuncuları kimler?

Ayrıca Deadpool ölümsüzdür fakat ölümsüz olmasının nedeni iyileşme yeteneği değildir.[5] Ölümsüz olmasının nedeni Thanos'un onu lanetlemiş olmasıdır. Yeni X-Force 800 yıl sonraki gelecekte hala onun yaşadığını görür. Ayrıca Deadpool, İngilizcenin dışında Almanca, İspanyolca ve Japonca da konuşabilir. Aynı zamanda deli olduğu için beynine girilemez. Telepatlara karşı dayanıklıdır, yani Professor X gibi kişiler ona pek bir şey ifade etmez.

Wolverine hakkında bilmeniz gerekenler

Wolverine, X-Men'e; "All New, All Different" başlangıcında; Giant-Size X-Men' çizgi romanının birinci sayısında katılmıştır (Mayıs 1975). Wolverine, Vietnam Savaşı sonrasında; popüler Amerika'n kültüründe otoriteye uymayan, kahramanlık karşıtı bir karakter olarak gözükmüştür. Öldürücü ve zalim gücü de 1980'lerin sonuna doğru tüm çizgi roman anti-kahramanları tarafından kullanılmıştır.

Sonuç olarak; X-Men markasının en fazla ilgi gören kahramanı olmuştur. Kendine özgü çizgi romanı 1988'de çıkmış ve birçok çizgi filmde, video oyunlarında ve filmlerde yer almıştır. Hugh Jackman'ın X-Men filmlerinde canlandırdığı Wolverine; ilk filmin ardından izleyenleri tarafından en beğenilen karakter olmuş ve diğer iki filmde de ana karakter olmuştur.

Bir mutant olan Wolverine, hayvani his ve reflekslere ayrıca kendi kendini iyileştirme özelliğine (hayatta kalma özelliği de denebilir) sahiptir. Bu sayede alabileceği tüm yaraları kendiliğinden iyileşir ve normal bir insana göre çok daha geç yaşlanır. (Zihinsel yaralar da dahil olmak üzere). Bu iyileşme özelliği sayesinde; Weapon-X tarafından bir süper asker olması için tüm iskeleti neredeyse parçalanamaz bir metal olan Adamantium ile kaplanmıştır. Operasyon sırasında kemikten olan keskin pençeleri adamantium ile kaplanmış ve bunun sonucunda Wolverine yenilmez olmuştur.Bu pençeler demiri bile kesebilecek niteliktedir. Pençelerinin kesemediği bilinen tek nesne ise Kaptan Amerika'nın kalkanıdır fakat alpha adamantiumla kaplandıktan sonra kalkanı da keser hale geldi. Ayrıca, yumruk yumruğa dövüşte ve kılıç kullanma konusunda tam bir ustadır. İngilizce, Japonca, Çince, İspanyolca, Rusça, Arapça ve Kızılderili dillerini akıcı olarak konuşuyor ve göçebeliğinin etkisiyle pek çok ülkenin kültürüne aşinadır.

Kaynak; www.sinemalar.com - www.beyazperde.com - https://tr.wikipedia.org/

Editör: Merve Kiraz