Botoks gibi pahalı ve işlem gerektiren yollar yerine cildinizi doğal yollarla gençleştirmek ve yaşlanma belirtilerini azaltmak mümkün. Peki evde doğal yolla kırışıklıkları gidermek mümkün mü? İşte uykudan önce sadece bir damla uygulayarak sabah gençleşmenizi sağlayacak mucize tarif…

NEDEN KIRIŞIKLIKLAR MEYDANA GELİR?

Cilt yaşlandıkça, kolajen ve elastin üretimi azalır. Cildin sıkı ve elastik kalmasını sağlayan bu proteinlerin kaybı, cildin gevşemesine ve kırışıklıkların oluşmasına sebep olur. Yaşla birlikte ayrıca cildin nem tutma kapasitesi de azalır. Zaman içerisinde Ultraviyole ışınları, ciltte kalıcı hasara neden olabilir. Güneş ışığının zararlı etkileri, cildin elastikiyetini kaybetmesine ve erken yaşlanmasına neden olur.

Öte yandan çevresel faktörler ve stres cilt hücrelerine zarar vererek yaşlanma belirtilerini hızlandırabilir.

Cilt nemi çok önemlidir. Bu sebeple cildin yeterince nemlenmemesi, kırışıklıkların daha belirgin hale gelmesine neden olabilir. Su tüketiminin az olması da cildin kurumasına ve elastikiyetini kaybetmesine yol açabilir. Bu nedenle, yeterli su içmek cildin sağlıklı ve genç görünmesini destekler.

BESLENME ALIŞKANLIKLARI ÇOK ÖNEMLİ

Kışın evinizi daha iyi ısıtmanın pratik yolları Kışın evinizi daha iyi ısıtmanın pratik yolları

Beslenme alışkanlıkları vücudun her noktası gibi cilt görünümünde de önemli rol oynar. Yetersiz vitamin ve mineral alımı, cildin sağlığını olumsuz etkileyebilir. Özellikle C, E ve A vitaminleri cildin yaşlanma sürecini yavaşlatır.

BOTOKS ETKİSİ YARATAN MUCİZE TARİF

Malzemeler:

Yumurta Beyazı

Bal

Yapılışı:

Yumurta beyazını bir kaseye kırın ve iyice çırpın. Üzerine 1 çay kaşığı bal ekleyin ve karıştırın. Karışımı temizlenmiş yüzünüze nazikçe uygulayın. Maskeyi 15-20 dakika bekletin ve ardından ılık suyla durulayın.

Editör: Yasemin Dülgeroglu