Yaşam alanlarına şık me modern bir görünüm katan bonsai sağlam ve ağaca benzer görüntüsünün aksine oldukça hassas bir bitkidir. Hassas olması sebebiyle de dikkatli ve iyi bir bakım gerektirir. Bu çiçeğin bakımını yaparken, budama, sulama saksı değişimi ve yer seçimine dikkat etmek gerekir.

BONSAİ BAKIMI NASIL YAPILIR

Bonsai bakımında dikkat edilmesi gereken püf noktalar vardır. Dikkatli bakımı sonrası evlerinizde şık bir hava katar.

Limonun çürümesini önlemenin kesin yolu: 2 hafta boyunca tazecik kalacak! Küflenme sorunu son bulacak Limonun çürümesini önlemenin kesin yolu: 2 hafta boyunca tazecik kalacak! Küflenme sorunu son bulacak
  • Sulama konusu önemli noktalardan biri. Bonsaiyi fazla sulamak köklerinin çürümesine sebep olur. Bonsaiyi yaz aylarında haftada iki kere kış aylarında haftada bir kere sulamanız yeterli olur. Sulama yapılan suyun her zaman aynı miktarda olması en önemli püf noktalarından biri.
  • Saksı değişimi önemli aşamalardan diğeri. Yeterli büyüklükteki bir saksı ve uygun toprakla değiştirmek gerekir. Bonsainin saksısını iki yılda bir toprağını ise gerektiği zamanlarda değişmelisiniz.
  • Işık bonsai tarafından çok sevilir. Çiçeğinizi ışık alan bir yere koymanız gerekir. Eğer karanlık yerde duruyorsa onu aydınlatacak birşeyler bulmalısınız.

BONSAİ NASIL BUDANIR

Bonsainin canlılığını koruyabilmesi için ara ara dallarının budanması gerekir. Öte yandan bonsaiyi çoğaltmak için de budamadan faydalanabilirsiniz. Bonsaiden budanan dalları uygun şekilde filizlendirip yeni bonsailer elde edebilirsiniz.

Editör: Yasemin Dülgeroglu