Son zamanlarda hem güzellik merkezlerinde hem de kişisel olarak yapılan işlemler yaygınlaşmaya başladı.  Doğru ve düzenli kullanımda cilde birçok faydası olan işlemlerin amatör yapılması ise bir takım tehlikeleri beraberinde getiriyor. Kişilerin kozmetik ürünleri satılan yerlerden aldıkları ürünler cilt türlerine uygun olsa da dikkatli kullanmaları gerekir. Öte yandan sertifikası ve eğitimi olmayan güzellik uzmanlarına cilt bakımı yaptırmaması gerektiğini söyleyen uzmanlar cilt bakımı düzenli yaptırıldığı zaman akneler, siyah noktalar ve kırışıklıkların azalacağını belirtiyor. Cilt bakımının hijyenik ortamda yapılması da oldukça önemli.

Dünyanın en tehlikeli ve en güvenli ülkeleri: Türkiye’nin sıralaması dikkat çekiyor Dünyanın en tehlikeli ve en güvenli ülkeleri: Türkiye’nin sıralaması dikkat çekiyor

AMATÖR CİLT BAKIMI TEHLİKE SAÇIYOR

Temiz ortamda yapılmayan ya da evde yapılan uygulamalar amatörce olup bazı riskler barındırıyor. Güzellik uzmanının sertifikalarının ve eğitiminin olmaması o kişinin amatör olduğunu gösterir. Güzellik merkezlerine giden danışanların bu sertifikalara dikkat etmesi doğru kişilere kendilerini emanet etmeleri gerekir.  İşlemi yapan uzmanın kişisel hijyeni, kullandığı ürünlerin kalitesi de dikkat edilmesi gereken unsurlar arasında.

KALICI HASARLARA KARŞI DİKKAT!

Amatör şekilde yapılan uygulamalar sonucu ciltte kalıcı hasarlar meydana gelebilir. Uzmanlar, bu tip amatör uygulamalarda, ciltte kılcal damar (kuperoz) genişlemesi, cildin ph değerinin bozulması, gözenek genişlemesi, leke ve scar oluşabileceğini belirtiyor. Tedavisi olan durumların yanı sıra bu tip amatör uygulamalar kalıcı sorulara da sebep olabilir.

Editör: Yasemin Dülgeroglu