Banyolarda derz aralarında biriken sarı lekeler hoş bir görüntü oluşturmaz ve çoğunlukla bu lekeleri çıkarmak oldukça zorlayıcı olur. Öte yandan Kimyasal kullanarak banyoda bu lekeleri çıkarmak için uğraşırken ciğerlerinize zarar verebilirsiniz. Ama tamamen doğal malzemelerle daha kolay bir şekilde derz arası temizlemenin yolu var.

Kışın evinizi daha iyi ısıtmanın pratik yolları Kışın evinizi daha iyi ısıtmanın pratik yolları

Banyonun hijyenik ve temiz olması ev temizliğinin en önemli adımlarından biri. Zamanla banyonun derz aralarında sarı lekeler birikebilir. Bu sarı lekeler hem görüntü kirliliği yaratır hem de banyonuzun daha kirli görünmesine sebep olur. Ancak bu lekelerden kolayca kurtulmak mümkün!

Kimyasal temizleyicilere başvurmadan, mutfağınızda bulabileceğiniz basit malzemelerle derz aralarını beyazlatmak ve banyonuzun rengini açmak artık çok kolay. İşte derz aralarındaki sarı lekeleri çıkarmak kullanabileceğiniz etkili yöntem.

MALZEMELER:

1 tatlı kaşığı karbonat

Yarım limon

1 yemek kaşığı sirke

UYGULANIŞI:

Derz aralarına bir tatlı kaşığı karbonat serpin. Derz aralarındaki lekelerin çözülmesine ve kolayca çıkmasına yardımcı olur. Üzerine yarım limonun suyunu sıkın. Limonun içeriğindeki asit, karbonatla etkileşime girerek güçlü bir temizlik etkisi yaratır. Ardından, bir yemek kaşığı sirke dökün. Sirke, doğal bir dezenfektan olarak görev yapar ve banyonuzdaki mikropları öldürürken, lekelerin de çözülmesine yardımcı olur. Bu karışımı diş fırçası veya onun kadar küçük bir fırça ile iyice fırçalayın. Ardından iyice durulayın. İşte bu kadar basit.

Editör: Yasemin Dülgeroglu