Yılanları uzaklaştırmanın yolları nelerdir, yılan gördüğümüz anda nasıl davranmalıyız, yılanların nasıl uzaklaştırabiliriz diye merak ediyorsanız içeriğimize göz atabilirsiniz.

Yılanlar türlerine göre birçok çeşitlere ayrılmaktadır ve özellikleri bakımından çeşitlilik gösterirler. Hemen hemen her yılanda daha büyük avları yutmaları için esnek çene kemiği yer almaktadır.

Yılanlar aynı zamanda bağ ve bahçe işleriyle uğraşan insanlar için tam bir baş belasıdır. Bunun dışında yaşadığınız çevre de çok fazla yılan varsa ve onları uzaklaştırmanız gerekiyorsa birazdan vereceğimiz yöntemleri uygulayabilirsiniz.

Yılanlar Neden Yaşam Alanlarına Yaklaşır?

Yılanların yaşam alanlarına, özellikle müstakil evlere yaklaşması sıklıkla karşılaşılan bir durumdur. Peki, yılanlar yaşam alanlarına neden yaklaşır?

Doğadaki kemirgen ve böcek  popülasyonun bozulması ile yılanlar yiyecek bulmakta güçlük geçer.

Sakin bir hayattan hoşlanan yılanlar, yuvalarına yakın yerlerin kalabalık olmasından rahatsız olur.

Evinizin etrafında yumurtlayan tavuklarınız ve civcivleriniz varsa, tüm duyuları son derece gelişmiş olan yılanlar, onların kokusunu alır ve yiyecek bulmak için evinize yaklaşır.

Aynı şekilde evinizin etrafında fare ve benzeri kemirgenlerin olması, yılanların yaşam alanlarınıza yaklaşmasına neden olur.

 Yılanları uzaklaştırmanın doğal yolları
Nohut yöntemi
Bahçeniz varsa ve yılanlarla bir türlü baş edemiyorsanız bahçenize nohut dikmenizi öneriyoruz. nohutun tuzlu olan yaprakları yılanı yakacak ve uzak tutacaktır.

Sarımsak yöntemi
Yılanı uzaklaştırmanın bir diğer yolu da sarımsak yöntemidir. Birkaç adet sarımsağı yılanın geçtiği yerlere koyarsanız bir daha asla o bölgeden geçmeyecek, o bölgede bulunmayacaktır.
Yılanı uzaklaştırmanın bir diğer yolu da kirpi yöntemidir. Bahçeye veya yılanı uzaklaştırmak istediğiniz herhangi bir yere kirpi salabailirsiniz.

Kimyasal yollar
Yılanlar genellikle keskin kokulardan hoşlanmazlar bu nedenle bulunduğu bölgelere kükürt ve kireç koymak onları bulundukları ortamdan tamamen uzaklaştıracaktır.

Ayrıca yılanı uzaklaştırmak için bulunduğu bölgeye naftalin koymakta bir diğer etkili yöntemdir.
Evinizin etrafına en az 60 cm yüksekliğinde bir bahçe duvarı örebilirsiniz. Yılanların içine girebileceği boşluklar olmaması için bu duvar taş değil beton olmalıdır.

MasterChef’de de yapıldı: Orijinal Kruvasan yapımı MasterChef’de de yapıldı: Orijinal Kruvasan yapımı

Yılanlar, karanlık ve sakin yerleri sevdikleri için odunluk ya da kullanılmayan eşya yığınlarının içine yerleşebilir. Evinizin etrafında böyle nemli ve loş yerlerin olmaması yılanların yaklaşmasını engeller.

Kapı altlarına plastik ya da tahta bir engel çakmak, yılanların kapı boşluklarından girme ihtimalini ortadan kaldırır.

Evin etrafında kümes ya da fare gibi hayvanların olması, yılanları o bölgeye çekeceği için, bu konuda dikkatli olunmalıdır.

Çoğu zaman yeşillik ve ormanlık bir alan gördüğümüzde burada kesin yılan vardır düşüncesi aklımızda yer eder. Ancak yılanların orda asıl bulunma amacının yeşilliklerde saklanmak veya yeşillik ortamlarda bulunmayı sevdiklerinden değildir. Bu durumun nedeni bulunduğunuz bölgede çok fazla fare, kurbağa, av hayvanlarının fazla olmasıdır.

Editör: Saliha Kara