Eskiye oranla sobayla ısınan ev sayısı oldukça azaldı. Soba üzerinde lokum gibi közlenen kestanelerin yerini de başka yollarla pişirilen kestaneler aldı. Öte yandan sokak satıcıları kestaneyi kendi tezgâhlarında közle pişirerek satışını yapıyor.

Evde soba olmadan kendi kestanenizi kendiniz pişirmek istiyorsanız o da mümkün. Evde lokum gibi kestane pişirebileceğiniz yöntemleri derledik.

KESTANE PİŞİRME YÖNTEMLERİ

Fırında kestane pişirme yöntemi

Sandığınızdan daha zeki olabilirsiniz: Zeki insanlar genelde aynı davranışları gösteriyor Sandığınızdan daha zeki olabilirsiniz: Zeki insanlar genelde aynı davranışları gösteriyor

Kestaneleri, çizmeden önce yarım saat kadar suda bekletin. Ardından yıkayın ve çizik atın. Sonra yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizin. 170- 205 derece önceden ısıtılmış fırında pişirin. Bu kadar kolay.

Tavada kestane pişirme yöntemi

Kestaneleri önceden yine suda bekletin ve yıkayıp çizin. Tavada pişireceğiniz için çizilmiş hallerini de suda beklemenizde fayda var. Ancak suda bekletmeye vaktiniz yoksa tavada pişirirken tavaya 1 çay bardağı kadar su ekleyerek pişirebilirsiniz. Kestaneleri teflon tavaya veya yapışmaz bir tavaya koyun ve közleyerek pişirin.

Fırın poşetinde kestane pişirme yöntemi

Kestanelerinizi yıkayıp çizin. Ardından 10 dakika kadar suda bekletin. Sonra fırın torbasına kestaneleri koyun ve torbaya birkaç delik açın. Fırını 200 derecede ısıtın. Torbayı bir tepsinin içine koymanız daha iyi olur. Bu şekilde yaklaşık yarım saat pişirin.

Editör: Yasemin Dülgeroglu