Çamaşırlar kış aylarında açık havada çok yavaş kuruyor. Hatta bazen bir türlü kurumayan çamaşırlar yine içeri alınıyor. Öte yandan çamaşırları evde kurutmak isteyenler için güzel bir haber var. 30 dakikada evde çamaşır kurutmak mümkün.

CAMI AÇIK BIRAKIN

Havaların soğumasıyla çamaşır kurutmak oldukça zor bir hale geliyor. Evde kuruyan çamaşırlar da bazen nemli kalabiliyor veya güneş etkisi evde olmadığından tam kuruma etkisi sağlanamıyor. Peki, kış aylarında evde çamaşır kuruturken ne yapmalı?

Kurutma makinesi olmayan evlerde ıslak çamaşırlar bir odaya asılarak kurutulmak istenir. Ancak bu durum odanın da nemlenmesini sağlayacağından hava kötü olsa bile camı açık bırakmalısınız. Oda içinde oluşan nemli hava dışarı çıkarak hava akışı sağlanır ve ıslak çamaşırlar böylece daha hızlı kurur. Böyle durumlarda küçük hava alabilen bir oda tercih edilmeli. Çamaşırları üst üste asmamaya dikkat edin. Kuruyan çamaşırları nemli çamaşırlarla aynı odada tutmayın. Aksi durumda kuru çamaşırlar yeniden nemlenecektir.

Öğrenenler kuyumcuya koşuyor… Hem ceplere hem kadınlara faydalı Öğrenenler kuyumcuya koşuyor… Hem ceplere hem kadınlara faydalı

HAVLU YÖNTEMİ

Çamaşırları kurutmak için havlu yöntemi de deneyebilirsiniz. Önce nemli çamaşırları büyük bir havluya rulo olacak şekilde sarın. Ardından sıkarak fazla suyunu çıkarın. Böylece kuruma süresini kısaltabilirsiniz.

Editör: Yasemin Dülgeroglu