Orijinal kruvasan nasıl yapılır? Püf noktaları neler? Detaylar ve tarif haberimizde…

Orijinal Kruvasan tarifi

Malzemeler

4,5 su bardağı un

Yarım paket yaş maya

50 gram tereyağı

2 tatlı kaşığı toz şeker

Balık severler şanslı… Hem yararlı hem de zamanı Balık severler şanslı… Hem yararlı hem de zamanı

2 çay kaşığı tuz

1 su bardağı ılık süt

2 adet yumurta

125 gram tereyağı

1 adet yumurta sarısı

Yapılışı

Sütü ısıtın. Bir kabın içine ılık sütü koyun. Sütün içine mayayı ovalayarak ekleyin ve üzerine hemen şekeri ekleyin. Unu geniş bir yoğurma kabına koyun. Ortasını çukur şeklinde açın ve hazırladığınız sütlü karışımı ortaya ekleyin. Yoğurun ve 10 dakika bekletin. Ardından 50 gramlık tereyağı ve yumurta sarısı hariç diğer tüm malzemeleri de ekleyip yoğurun. Kaba yapışmayacak yumuşaklıkta olmalı. Kabı kapatarak yaklaşık yarım saat bekletin.

Mayalanma bittikten sonra hamuru hafif unlanmış tezgâha alın ve 1,5 cm kalınlığında dikdörtgen olacak şekilde açın. Açtığınız hamuru üç parça gibi düşünerek sağ ve sol taraflara elinizle tereyağı sürün. Ardından iki hamle olacak şekilde birleştirin. Hamuru tekrar bir kaba koyun ve üzerini streç filmle kapatın. Yaklaşık 10 dakika bekletin. Hamuru aynı işlemden iki defa daha geçirin.

Son olarak hamuru açın yarım cm kalınlığında açın ve üçgenler halinde kesin. Ardından sigara böreği yapar gibi yuvarlayın. Yanmaz kâğıt olan fırın tepsisine dizip yumurta sarısı sürün ve 200 derece fırında yaklaşık 15 dakika bekletin.

Editör: Yasemin Dülgeroglu