YAŞAM

Yaz yorgunluğu yaşıyorsanız bunu yapın

Yaz mevsimi beraberinde sıcak havayı ve yaz yorgunluğunu da getiriyor. Peki, bu yorgunluk nasıl atlatılır? İşte detaylar…

Abone Ol

Vücudunuzun yaşadığı su kaybı, yorgunluğun en güçlü sebeplerinden biri. Su kaybı kişinin enerji metabolizmasının zayıflamasına ve kendini yorgun hissetmesine sebep olur. Su kaybını önlemekse evde bulunan bu sebze ile çok kolay.

Yaz sıcaklarının yüksek derecede devam etmesi, stres, sıcakta yapılan işler derken pek çok kişi gün içinde kendini sürekli yorgun hissediyor. Sürekli takviye almayı deneyenlerde var doğal beslenmeye önem verenlerde. Beslenme düzeninize dahil ederek sıvı ihtiyacınızı karşılayıp sizi yorgunluktan kurtaracak bir sebze var.

Salatalık, yorgunlukla mücadelede için doğal bir savaşçı. İçeriğinde bulunan yüksek su oranı, vitaminler, mineraller ve antioksidanlar sayesinde vücutta enerjiyi artırarak yorgunluk hissini azaltır.

Yüzde 95 oranında su içeren salatalık vücudun susuz kalmasını engelliyor. Dehidrasyon yani susuz kalma durumu yorgunluğun başlıca sebeplerinden. Su vücut fonksiyonları için oldukça önemli.

Ayrıca salatalık, B vitaminleri açısından oldukça zengin. B vitaminleri ise vücudun enerji üretiminde önemli rol oynuyor.

Potasyum bakımından da zengin olan salatalık, kas fonksiyonlarını da olumlu yönde etkiler. Potasyum kas kramplarına da olumlu fayda sağlıyor.

Lifler sindirim sisteminin düzgün çalışmasını sağlar ve kan şekerini düzenler. Salatalıkta içinde barındırdığı lif sayesinde olumlu şekilde vücuda yardımcı olur.

Salatalık, hafif, az kalorili ve ferahlatıcı bir sebze olması sebebiyle yaz aylarında çokça tercih edilir. Buda ağır yiyeceklerden uzak durduğunuzda kilo alımını engeller.