Hava koşulları hem yayaları hem araç kullananları doğrudan etkiliyor. Yağışlı havalarda hem kendinizin ve sevdiklerinizin hem de başka insanların canını düşünerek dikkatli araç kullanmalısınız. Yağışlı havalarda araç kullanırken dikkat edilmesi gereken bir takım kurallar bulunuyor.

YAĞIŞLI HAVALARDA ARAÇ KULLANIRKEN DİKKET EDİLMESİ GEREKENLER

1. Takip mesafesini artırın

Islak bir yolda yağmur damlaları yüzünden görüş alanınız daralabilir. Üstelik yollar kaygan olur. Öndeki araçla aranızda normalden daha fazla bir mesafe kullanmalısınız.

2. Hızı düşürün

Yağmurun görüş alanınızı daraltması ile beklenmedik bir durumla karşılaşma ihtimalinize karşı aracı yavaş sürmelisiniz. Böylece durmanız gereken bir durumda hemen durabilirsiniz ve yüksek ani fren yapmamış olursunuz.

3. Ani frenden kaçının

(VİDEOLU) Cuma namazında akrobatik hareketler yapan fareyi vatandaşlar yakaladı (VİDEOLU) Cuma namazında akrobatik hareketler yapan fareyi vatandaşlar yakaladı

Yağmurla beraber kayganlaşan yollar büyük tehlike yaratabilir. Kaygan yolda ani hareketler yapmak olumsuz sonuçlara yol açar.

4. Camların temiz ve buğusuz olmasını sağlayın

Aracın camları yağmurla kaplandığında asla karşıyı göremezsiniz. Sileceğinizi mutlaka çalıştırın ve içeri de buğu olmasını önlemek için havalandırma sistemlerini kullanın.

5. Farları açık tutun

Yağışlı havalarda hem yolu iyi görebilmek için hem de sizin karşı taraftaki araçları, karşı taraftaki araçlarında sizi iyi görebilmesi için farları açık tutun.

6. Sakin kullanıp su birikintisinden kaçının

Yağışlı havalarda normalden daha yavaş sürüş yapın ve su birikintisi olan yerlere girmemeye dikkat edin. Eğer aracınızın lastikleri hava koşullarına uygun değilse su birikintisinden kurtulmak zor olacaktır.

Editör: Yasemin Dülgeroglu