Uzmanlar yıllardır süregelen tavuk gibi erken yatmak tezini destekleyen açıklamalar yapıyor. Uzmanlara göre başarılı kişilerin güne enerjik başlamasının sırrı erken kalkmalarında saklı. Erken yatıp erken kalkmak ve güne su ile başlamak önemli. Aslında çok zor görünse de güne erken başlamak yaşam tarzı haline getirilirse daha enerjik ve başarılı olmayı sağlıyor.

Gün doğumu ile uyanmak önemli

Uyanma zamanının en ideali gün doğumunu izleyen saatlerdir. Yeterince dinlenemeyen kişilerin günü gergin ve verimsiz geçer. Bazı saatler dinlenmek için ideal oluyor. Bu sebeple eğer sabah çok erken kalkma zorunluluğunuz varsa, gece yatış saati de ona göre ayarlayın. Kısa bir zaman içinde vücudun biyolojik saati bu düzene uyum sağlayacaktır. Ancak hafta içi uyanma saatini hafta sonu da aynen devam ettirmek gerekir, aksi takdirde düzen bozulur.

Fast food işletmelerinin sırrı: Çıtır çıtır patates için bu yöntemi uygulayın Fast food işletmelerinin sırrı: Çıtır çıtır patates için bu yöntemi uygulayın

Evinizi havalandırın

Gün ışığının doğumu gece gündüzü ayıran bir etken. Dolayısı ile uyandıktan sonra camlar ve perdeler açılarak içeri taze hava ve gün ışığı girmesi sağlanmalı ya da mümkünse dışarı çıkılarak bir süre yürüyüş yapılmalı. Bu şekilde güne dinç başlamak ve uyku mahmurluğunu atlatmak kolaylaşır.

Kahvaltı yapmak önemli

Sabahları üşenmeden hafif bir kahvaltı güne aktif başlamanızı sağlar. Güzel ve hafif bir kahvaltı hem enerjik olmanızı sağlar hem de sonrasında alacağınız fazla kalorileri engeller.

Uyanınca yatak toplanmalı

Sabahları yatağınızı toplamak hem öz disiplininizi geliştirir hem de yeniden yatıp uyuma fikrini ortadan kaldırır. Öte yandan sabah yatağını toplayanlar, genellikle gece de daha rahat ve huzurlu uyurlar.

Telefonu yatak odasından uzak tutun

Cep telefonu mutlaka gece boyunca yatak odasının dışında tutulmalı. Alarm kullanma zorunluluğunuz varsa eski usul bir çalar saat kullanmanızda fayda var. Telefonun uzak kalmasıyla beraber gece yatıldığı zaman sosyal medyada gereksiz yere dolaşılmamış veya e-maillere bakılmamış olursunuz. Çoğu uzman, uyandıktan sonra da teknolojiden uzak durmak gerektiğini vurguluyor.

Su tüketin

Bazen uykudan uyanınca halsiz hissedebiliyoruz. Bunun sebebi gece kaybedilen sıvı olabilir. Uyanınca içilen bir bardak su hem güne aktif başlanmasını sağlayacak hem de gün içinde su içmeyi kolaylaştıracak.

Editör: Yasemin Dülgeroglu