Bazen genetik faktörler sebebiyle bazen de çeşitli çevresel etkenlere bağlı olarak saç, sakal ve bıyıklarda seyreklik olabiliyor. Ancak kadınlar için olduğu kadar erkekler için de birçok destekleyici bitkisel çözüm bulunuyor.

Günlük 50-100 adet arasında saç dökülmesi oldukça normal bir durum. Ancak bunun üzerinde bir dökülme, saçlarda seyrek bir görüntüye sebep olur. Saçların dökülmesini durdurup gürleşmesini sağlamak için ise bazı yöntemler bulunuyor. Öncelikle saçlar için bir test yapmanızı öneririz. Saçlarınızı çok zorlamadan çekin. Eğer elinize 15-20 adetten fazla saç teli geliyorsa o zaman bir problem var demektir.

Saçların dökülmesi önlenerek gürleşmesi nasıl sağlanır?

İlk asım olarak saçların neden döküldüğü doğru tespit edilmelidir. Eğer genetik faktörden dolayı dökülüyorsa bunun için yapılabilecek bitkisel bir çözüm olmaz. Ancak hava şartları ve kimyasal ürünler nedeniyle dökülen saçların doğal ürünlerle, kozmetik maddelerle ya da ilaçlarla gürleşmesi mümkün.

Saçların gürleşmesi için işte bazı öneriler…

KARANFİL

1 bardak kaynar suyun içine 10-15 tane karanfil atın. 15 dakika ağzı açık bekledikten sonra ağzını kapatın ve soğumasını bekleyin. Soğuduktan sonra ister sprey şişesiyle ister direk elinizle saç köklerinize uygulayın. Bunu önce bir hafta boyunca her gün ardından iki günde bir olmak üzere bir ay uygulayın.

SOĞAN SUYU

1 adet orta boy soğanı iyice ezin ya da robottan geçirin. Suyunun tamamen çıkması gerekiyor. Saç dökülmesinin yoğun olduğu bölgelere masaj yaparak uygulayın, 30 dakika bekleyin. 30 dakikanın sonunda saçlarınızı bitkisel bir şampuanla iyice yıkayın. Bu karışımı sık sık saçlarınıza sürün.

Öte yandan saçları yıpratan ve yapılması doğru olmayan bazı işlemler var.

Saç kurutma makinesi ve fön gibi işlemlerden mümkün olduğunca uzak durmaya çalışın. Kırık oluşumunu engellemek için saçlarınızı kuruyken tarayın. Jöle, sprey, köpük gibi ürünlerden uzak durun. Sürmek zorunda kaldıysanız gün içinde mutlaka yıkayın.

Sakalların gürleşmesi için bazı öneriler…

Hamile kadınların beyni resmen değişiyor! Peki, hamilelik beyni nasıl değiştiriyor Hamile kadınların beyni resmen değişiyor! Peki, hamilelik beyni nasıl değiştiriyor

BADEM YAĞI

Sakallarınızı ıslatarak tarayın. Yağı, sakallarınızın altına geçecek şekilde masaj yaparak sürün. Tekrar tarayarak yağı iyice yedirin. Bir saat beklettikten sonra suyla yıkayın. Haftada 1 gün aynı işlemi tekrar edin.

Öte yandan sigara ve alkolün fazla kullanılması sakallara zarar verebilir. Ayrıca dinlenmek önemli. Dinlenmek testosteron hormonunu besler ve bu da sakalların gürleşmesine yardımcı olabilir.

Editör: Yasemin Dülgeroglu