En değerli besin kaynaklarının başında meyveler geliyor. Hele ki dut. Beyaz dutun suyu sağlıklı yaşamın kapısını açan en etkili formüllerden bir tanesi. Vücudun ihtiyacı olan vitamin bakımından oldukça zengin, antioksidan değerindeki bu meyvenin suyu doğru ve düzenli tüketimde sağlık konusunda oldukça büyük bir etkiye sahip. İşte dut suyunun sağlığa faydaları;

Beyaz Dut 960X960

TEMBEL OLAN BAĞIRSAKLARI HAREKETE GEÇİREREK KABIZLIĞA SON VERİYOR

Sindirim konusunda sorunlu olan sistemi düzene sokarak kabızlık problemlerini giderir. Lif  konusunda oldukça zengin bir su olan dut suyu mideyi de rahatlatan bir etkiye sahip.

BAĞIŞIKLIĞI KUVVETLENDİRİYOR

İçerisinde bulunan C vitamini sayesinde bağışıklığı güçlendirerek hastalıklara karşı kalkan oluşturur. Çeşitli mevsimler enfeksiyon ve hastalıklara karşı etkin bir koruyucudur.

KAN ŞEKERİNİ DENGEDE TUTUYOR

Bu meyvenin suyundaki bileşenler insülin direncini ve kan şekerini dengeleyerek diyabet hastalarına doğal bir ilaç deneyimi sunar. Fakat doktor denetiminde tüketmeniz de yine de fayda var.

BEDENİN ENERJİ KAYNAĞI OLARAK GÖREV YAPAR

Duttaki şeker sayesinde vücuda enerji veren ve yorgunluğu gideren bir kaynak niteliği taşır.

CİLT HASTALIKLARINDA İYİ BİR ÇÖZÜM NİTELİĞİ TAŞIR

Cildinizde Egzema gibi sorunlu olan bölgeye dut suyu sürüldüğünde antioksidan özelliği sayesinde kaşıntı, yanma gibi problemlerin azalmasını sağlar.

Yağmurla beraber eklem ağrısı çekenler dikkat! Doğal yollarla ağrıları azaltmak mümkün Yağmurla beraber eklem ağrısı çekenler dikkat! Doğal yollarla ağrıları azaltmak mümkün

DEMİR BAKIMINDAN OLDUKÇA ZENGİNDİR

Kansızlığa doğal bir ilaç niteliğindedir. Vücudun demir oranını yükselterek kan yapar.

KOLESTROL VE KALBE  DOSTTUR

Kolestrol dengesini sağlayarak damarlardaki ve kalpteki sorunları azaltır, riskleri önler.

İDRAR SÖKÜCÜDÜR

Vucuddu fazla sudan arındırarak idrar söktürür ve bu sayede ödem oluşmasını engeller.

ŞEKER YERİNE DAHA SAĞLIKLI BİR SEÇENEKTİR

Kalorisi oldukça düşük bir meyve olduğu için dutun suyu diyet yapımında oldukça tercih edilmelidir. Çünkü içeriğindeki doğal şeker sayesinde şeker arzusunu bastırarak kilo dengesini sağlar.

Editör: Merve Kiraz