Ödemle beraber gelen el ve ayaklarda ki şişlikler, günlük yaşamı zorlaştırabilir ve konforu azaltabilir. Neyse ki bu tür şişlikleri anında hafifletebilecek yöntemler var. İşte vücuttaki ödemi attıran o yöntem...

VÜCUTTA NEDEN ÖDEM OLUŞUR?

Vücutta birçok farklı neden ve faktörden dolayı şişlik oluşabilir. Sıvı birikimi genellikle ödem olarak bilinir ve bu durum, vücutta aşırı miktarda sıvının birikmesi sonucu ortaya çıkar. Ödemler kan damarları veya lenf sistemindeki sorunlardan kaynaklanabilir ve genellikle ayaklar, bilekler veya ellerde kendini gösterir. Öte yandan tuzlu yiyeceklerin fazla tüketilmesi, vücudun suyu tutmasına ve bu da şişliğe neden olabilir.

Diğer sebepler ise şöyle sıralanabilir:

Uzun süreli oturma veya ayakta durma durumu

Bazı sağlık koşulları da şişliğe yol açabilir

Kalp yetmezliği, böbrek hastalıkları

Kadınlarda hormonal değişiklikler de şişliklere yol açabilir

Yaralanma ve travmalar

ÖDEM ATTIRAN YÖNTEMLER

Düzenli egzersiz yapmak

Tuz tüketimini azaltmak

Soğuk kompres uygulamak

Rüyada tatlı yemek Rüyada tatlı yemek

ÖDEM ATTIRAN ÇAY TARİFİ

Malzemeler:

1 su bardağı su

1 küçük parça taze zencefil

1 dilim limon

1 tatlı kaşığı taze nane yaprağı

1 çay kaşığı bal

Yapılışı:

Zencefili Hazırlayın: Zencefili iyice yıkayıp kabuklarını soyun. Küçük dilimler veya ince rendelenmiş parçalar haline getirin. Bir cezvede suyu kaynatın. Zencefili Ekleyin: Kaynayan suya zencefil parçalarını ekleyin. 5-10 dakika kadar kısık ateşte demlemeye bırakın. Çay demlendikten sonra limon dilimini ve isteğe bağlı olarak nane yapraklarını ekleyin. Limon, ödem atıcı etkisinin yanı sıra çaya taze bir lezzet katar. Nane ise sindirimi kolaylaştırıcı ve rahatlatıcı özelliklere sahiptir. Bal ekleyerek tatlı olmasını sağlayabilirsiniz. Süzdükten sonra tüketebilirsiniz.

Editör: Yasemin Dülgeroglu