Birçok kişinin severek yediği bu lezzetli atıştırmalık yapacağınız bir hatayla sizi sağlığınızda edebilir.

Tadı ve kokusu cezbedici olan mısır özellikle yaz akşamları sohbetlerimize eşlik eder. Hemen herkesin severek tükettiği mısır yanlış yemeklerle birleşirse sağlık açısından tehlikeli olabilir.

Özellikle yaz aylarında sık sık susarız. Mısırı yedikten sonra su içmek şiddetli karın ağrısına ve şişkinliğe sebep olur. Öte yandan sindirim sistemi ciddi anlamda yavaşlar. Bunun nedeni ise mısırın karmaşık karbonhidrat ve nişasta içermesidir. Bu içeriğe sahip bir besin üzerine su içmek, midede gaz salımı yaratır. Bu da beraberinde mide ağrısı getirir.

Eğer mısır yedikten sonra mide ağrısı, şişkinlik, sindirim problemleri yaşıyorsanız aslında mısır size dokunmuyordur. Yanlış olan şey mısırın su ile midenizde buluşması. Bu gibi sorunlar yaşamamak için mısır yedikten sonra su içmeye bir süre ara vermenizde fayda var. Uzmanlar mısır yedikten sonra 45 dakika ara verip sonra su içilmesini tavsiye ediyor.

Eylül bitmeden mutlaka bu ağaç ve bitkileri ekin baharda bahçeniz coşsun Eylül bitmeden mutlaka bu ağaç ve bitkileri ekin baharda bahçeniz coşsun

Ayrıca uzmanlara göre, mısır haşlandıktan sonra uzun süre bekletilmemeli kısa süre de tüketilmeli. Uzun süre bekletilen mısır zararlı bakterilerin vücuda girmesine sebep olabilir.

Editör: Yasemin Dülgeroglu