Lübnan'da Hizbullah üyelerinin kullandığı çağrı cihazlarının ülke genelinde eş zamanlı olarak patlamasıyla büyük bir trajedi yaşandı. Bu olayda, aralarında sekiz yaşındaki bir kız çocuğunun da bulunduğu en az dokuz kişi hayatını kaybetti ve yaklaşık 3 bin kişi yaralandı. Sağlık Bakanı Firass Abiad, yaralılardan en az 200'ünün durumunun kritik olduğunu belirtti.

HİZBULLAH'IN İDDİALARI VE İSRAİL'İN SESSİZLİĞİ

Hizbullah, bu kanlı olayın sorumlusu olarak İsrail'i gösterdi. Örgüt yetkilileri, patlamanın örgütün iletişim ağını hedef alan bir İsrail "güvenlik operasyonu" sonucu gerçekleştiğini iddia etti. Ancak İsrail ordusu bu suçlamalara dair henüz resmi bir açıklama yapmadı.

Yaşanan bu olay sonrası, hemen hemen her insanın kullanmış olduğu cep telefonu uzaktan kontrol edilebilir mi? İsteyen istediği zaman bu telefonları birer bomba haline getirebilir mi sorusunu akla getirdi.

SİBER GÜVENLİK MERCEK ALTINA ALINMALI!

Cep telefonlarının yazılım ve donanım güvenliği konusunda önemli çalışmalar yapılıyor ve uzaktan kontrol edilerek patlatılması oldukça zor. Ancak, siber saldırılarla ilgili tehditlerin her zaman var olduğu ve bu nedenle dikkatli olunması gerekiyor.

Erzurum'da baba ve oğlunun yolda bulduğu emekli maaşı sahibine ulaştırıldı Erzurum'da baba ve oğlunun yolda bulduğu emekli maaşı sahibine ulaştırıldı

Ayrıca bu olay, siber güvenlik konusunda yeni önlemlerin alınmasının gerekliliğini bir kez daha ortaya koyuyor.

Editör: Mücahit Özdemir