Erzurum'da baba ve oğlunun yolda bulduğu emekli maaşı sahibine ulaştırıldı Erzurum'da baba ve oğlunun yolda bulduğu emekli maaşı sahibine ulaştırıldı

Sınıfta bulunan iki saatin farklı göstermesi nedeniyle öğrenci, bazı soruların cevaplarını optik forma yetiştiremedi. ÖSYM'ye ait analog saat, öğretmen masasının pencereye yakın bir köşesine konulmuştu. Ancak açık olan pencere, saati tamamen kapatarak öğrencilerin görüşünü engelledi. Duvardaki saati dikkate alan bir öğrenci ise, cevaplarını yetiştirmek üzereyken sürenin dolduğu uyarısıyla karşılaştı.

Öğrencinin sınıfta bulunan yetkililere yaptığı şikâyette, duvardaki saatte henüz bir dakikadan fazla süre kaldığını belirtmesine rağmen, yetkililer ÖSYM'nin analog saatinin geçerli olduğunu ve başka bir şey yapamayacaklarını ifade etti. Öğrenci ise ÖSYM'ye ait saatin hem çok alçakta konulmasını hem de pencerenin açılmasıyla saatin görünmez hale gelmesini eleştirerek, bu durumun büyük bir adaletsizlik olduğunu savundu.

Mağdur öğrenci ayrıca, ÖSYM’nin öğrencileri saniyelerle geç kalsa bile sınava almadığını, saniyelere dahi dikkat eden bir kurumun böyle bir hata yapmasının kabul edilemez olduğunu, iki yıllık emeğinin bu nedenle çöpe gittiğini belirtti.

Kpss'de Saat Skandalı

Editör: Mücahit Özdemir