Sonbaharda pek çok kişi gribe yakalanıyor. Bu durumda kekik çayı içmenin zamanı geldi. Kış aylarında tüketilmesi önerilen çaylar arasında kekiği çok fazla görmüyorduk. Ancak oldukça faydalıymış. Yarım çay kaşığı kuru kekiğin, iki avuç dolusu taze ıspanak kadar antioksidan içerdiğini bilmeyenler için detaylar haberimizde.

Ev kazaları için alabileceğiniz basit önlemler Ev kazaları için alabileceğiniz basit önlemler

Aniden hava değişimi yaşanan sonbahar mevsiminde grip de çok fazla görülüyor. Gripten sizi koruyacak olan o bitki kekik…

Uzmanlar özellikle yabani kekiği öneriyor. Kekik sizi soğuk algınlığı, grip gibi birçok hastalıktan korur. Bunun yanında bağırsak hastalıklarına da fayda sağlar. Yarım çay kaşığı kuru kekiğin iki avuç dolusu taze ıspanak kadar antioksidan içeriyor oluşu ile dikkat çekiyor. Peki kekik çayının faydaları neler?

Kekik çayı bağışıklık sistemini güçlendirme özelliğine sahiptir. Antioksidan özellikleri sayesinde vücudu serbest radikallerden korumaya ve adet ağrılarının hafifletmesine yardımcı olur. Ayrıca öksürük, boğaz ağrısı ve soğuk algınlığı gibi üst solunum yolu enfeksiyonlarının semptomlarını hafifletmekte de etkilidir.

KEKİĞİN DE FAZLASI ZARAR

Her besinde olduğu gibi kekik çayının fazla tüketilmesi de özellikle mideye zarar verebiliyor. Çayın az miktarda tüketilmesi mide rahatsızlıklarına iyi gelse de, fazla tüketim mide yanması oluşumunu tetikleyebiliyor. Aynı zamanda midede ülser ya da reflü gibi sağlık problemlerinin oluşumuna da zemin hazırlayabilir.

KEKİK ÇAYI TARİFİ

Tencereye 1 bardak su ve 2 ila 3 dal kekik ekleyin. Yaklaşık 8 dakikalık demlemenin ardından, tadını dengelemek için biraz tarçın ekleyin. Son olarak ince gözenekli bir süzgeç kullanarak bir bardağa süzün. Bu şekilde tüketebilirsiniz.

Editör: Yasemin Dülgeroglu