Türkiye'de oldukça yoğun oynanan 8 oyunu sizler için derledik. işte en çok rağbet gören oyunlar ve bu oyunlara dair kapsamlı bilgiler;

PUBG Mobile;

PUBG Mobile, ilk olarak 9 Şubat 2018'de Çin'de çıkışını yaptıktan sonra 19 Mart 2018'de Android ve iOS platformları için ücretsiz olarak yayınlandı. Amaç, PUBG: Battlegrounds'a benzer. 99+ tane oyuncuyla savaşmaktır. Oyuncular, yerden bomba, silah, çanta, eklenti vb. şeyleri toplarlar. Ayrıca oyuncular belirlenen alanda kalmaları gerekir. Yoksa hasar alırlar. PUBG Mobile'ın sorunsuz bir şekilde çalışabilmesi için aşağıdaki sistem hizmetlerinin sağlanması önemlidir:

·        İşlemci: Snapdragon 660 veya eşdeğer bir işlemci.

·        RAM: En az 3 GB RAM.

·        Depolama: Oyun güncelleme ve güncellemeleri en az 4 GB depolama alanında yer almaktadır.

·        İşletim Sistemi: Android 5.1.1 veya üstü.

Bu özellikler, oyunun optimal performansını sağlamak için önerilen minimum donanım özellikleridir. Daha güncel ve yüksek kapasiteli cihazlar, daha iyi bir oyun deneyimi sunabilir.

PUBG Mobile Lite, ilk olarak 23 Mayıs 2019'da Çin'de çıkışını yaptıktan sonra 23 Mayıs 2019'da Android ve iOS platformları için ücretsiz olarak yayınlandı.

Call of Duty: Mobile;

Call of Duty: Mobile, TiMi Studios ve Tencent Games tarafından geliştirilen, Activision tarafından Android ve iOS için ücretsiz olarak yayınlanan birinci şahıs nişancı oyunudur. Oyun 1 Ekim 2019'da çıkış yapmış, ilk ayın sonunda 148 milyondan fazla indirilmiş ve yaklaşık 54 milyon dolar gelir elde ederek tarihteki en büyük mobil oyun çıkışlarından birini gerçekleştirmiştir.

Tencent şirketi Mart 2019'da, Call of Duty: Mobile oyununun gelişim sürecine Activision'ın Batı geliştirme stüdyoları yerine şirketin bir parçası olan TiMi Studios'un liderlik edeceğini duyurdu. Oyunun özelliklerinin birçoğu bu duyuruda açıklandı ve konsol oyunlarına yakın düzeyde deneyim vadedildi.

Oyunun amacı, serinin önceki oyunlarından tanıdık yönleri almak ve kullanıcıların mobil cihazlarından bunlara erişmesini sağlamaktı. Oyunda iki oyun içi para biriminin yanı sıra bir de battle pass'a sahiptir. Call of Duty: Mobile, serinin önceki oyunlarından birçok oynanabilir karakteri, haritayı ve oyun modunu barındırıyor ve oyuncunun tercihlerini karşılamak için farklı kontrol ayarları mevcut.

Kasım 2019'da oyuna "zombi" modu eklendi. Bu oyun modu, oyuncunun mümkün olduğunca uzun süre hayatta kalmayı amaçladığı, sonsuz zombi dalgalarına karşı mücadele ettiği Call of Duty oyunlarındaki klasik "zombilere karşı hayatta kalma" formülüne göre hazırlanmıştır. Oyuncunun son iki oyun sonu canavarından biriyle karşılaşmadan önce belirli miktarda zombi dalgasını yenmesi gereken "Akın/Hücum" modu da dahil edilmiştir. Ancak bu mod, Activison'ın standartlarını karşılamadığı gerekçesiyle 25 Mart 2020'de kaldırıldı. Activison, bu modun ilerleyen zamanlarda tekrar eklenebileceğini açıkladı.[7] Temmuz 2019'da belirli bölgelerde beta sürümünün yayınlanmasının ardından oyun, 1 Ekim 2019'da dünya çapında piyasaya sürüldü.

Valorant;

Valorant (VALORANT olarak stilize edilir), Riot Games tarafından geliştirilip yayınlanan bir free-to-play çok oyunculu taktiksel birinci şahıs nişancı video oyunudur. İlk olarak Ekim 2019'da Project A kod adı altında yayınlanan oyun, 7 Nisan 2020'de sınırlı erişimle kapalı beta dönemine başladı ve ardından 2 Haziran 2020'de resmî olarak yayınlandı.

Valorant, yakın gelecekte geçen takım tabanlı bir taktik nişancı ve birinci şahıs nişancı oyunudur. Oyuncular, dünyadaki çeşitli ülke ve kültürlere göre tasarlanmış bir dizi ajan karakter olarak oynarlar. Ana oyun modunda, oyuncular, her bir takımın beş oyuncuya sahip olduğu saldıran veya savunan takıma atanır. Temsilcilerin, her biri ücret gerektiren benzersiz yeteneklerinin yanı sıra öldürme, ölüm veya ani hareketler yoluyla hücum gerektiren benzersiz bir nihai yeteneğe sahiptirler. Her oyuncu her tura "klasik" bir tabanca ve bir veya birden daha fazla "özel yetenek" ile başlar. Diğer silahlar ve yetenek ücretleri, bir önceki turun sonucuna, oyuncunun sorumlu olduğu herhangi bir öldürmeye ve ani artışla yapılan herhangi bir eyleme dayalı olarak para veren bir oyun içi ekonomik sistem kullanılarak satın alınabilir. Oyunda hafif makineli tüfekler, av tüfeği, makineli tüfek, saldırı tüfeği ve keskin nişancı tüfeği gibi çeşitli silahlar bulunur. "Spectre", "Odin" ve "Vandal" gibi otomatik ve yarı otomatik silahlar, doğru atış yapabilmek için oyuncu tarafından kontrol edilmesi gereken geri tepme modellerine sahiptir.

Derecesiz modda, 13 turu kazanan ilk takım maçı kazanır. Saldıran ekibin, Spike adlı bomba tipi bir cihazı vardır ve bu bombayı belirli bir yere götürmesi ve etkinleştirmesi gerekir. Saldıran ekip, etkinleştirilen Spike'ı belirli bir süre başarıyla korursa, patlar ve bir puan alırlar. Savunma takımı Spike'ı devre dışı bırakabilirse veya 100 saniyelik tur süresi, saldıran takım Spike'ı etkinleştirmeden sona ererse, savunma takımı bir puan alır. Bir takımın tüm üyeleri, Spike etkinleştirilmeden önce ölürse veya savunma yapan takımın tüm üyeleri, Spike etkinleştirildikten sonra ölürse, rakip takım bir puan kazanır.

Spike'a Hücum modunda, 4 tur kazanan ilk takım maçı kazanır. Oyuncular raunta, standart oyunlara göre iki kat daha hızlı şarj olan ultisi hariç tüm yetenekler tamamen şarj edilmiş olarak başlar. Saldıran takımdaki tüm oyuncular bir Spike taşır, ancak her turda yalnızca bir Spike etkinleştirilebilir. Silahlar rastgele belirlenir ve her oyuncu aynı silahla başlar. Standart oyunda bulunan nihai ulti küreleri mevcut değildir, ancak onların yerinde farklı özellikler içeren küreler vardır.

Rekabete Dayalı maçlar, ilk 5 oyunu oynandıktan sonra her oyuncuya bir rütbe atayan kazanmaya dayalı bir sıralama sisteminin eklenmesiyle standart maçlarla aynıdır. Bu modda oynanan maçların sonunda gösterilen performansa göre elde edilen birçok kademe vardır. Temmuz 2020'de Riot, rekabete dayalı maçlar için "ikiyle galibiyet" koşulu getirdi; burada 12-12'de tek bir ani ölüm turu oynamak yerine, takımın kazanması için karşı takıma 2 sayı üstünlüğü olmalı. Her uzatma, oyunculara silah ve yetenek satın almaları için aynı miktarda paranın yanı sıra nihai yetenek ücretlerinin yaklaşık yarısını verir. Her iki turluk gruptan sonra oyuncular, ilk setten sonra 6 oyuncunun, ikinci setin ardından 3 oyuncunun ve daha sonra sadece 1 oyuncunun bir beraberliği kabul etmesini gerektiren bir berabere ile oyunu bitirmek için oy kullanabilir.

Premier, 5'e 5 oynanan bir oyun modudur ve profesyonel oyuncu olmayı hedefleyen oyuncular için tasarlanmış bir rekabetçi oyun moduna olanak tanır. Şu anda Premier, Brezilya'da alfa test aşamasındadır. Oyuncular, diğer takımlara karşı rekabet etmek için beş kişilik bir takım oluşturmak zorundadır. Her sezon birkaç hafta sürecektir ve en iyi takımlar Bölüm Şampiyonası'nda yarışmaya davet edilecektir. Bu oyun modu, diğer tüm oyun modlarından farklı olarak harita seçimi için bir seç ve yasakla sistemi içerecektir. Diğer oyun modlarında olduğu gibi sistem tarafından seçilen haritada oynamak zorunda kalmayacaklar.

Ölüm Maçı modu 5 Ağustos 2020'de tanıtıldı.

Takım Ölüm Maçı" oyun modu 15 Haziran 2023 tarihinde duyuruldu ve 7.0 yamasıyla 27 Haziran'da aktif hale getirildi. Bu oyun modu, standart derecesiz modun ve ölüm maçı modunun öğelerini birleştirir. Oyuncular beşer kişilik iki takıma ayrılır. Her maç 9 dakika 30 saniye sürer ve ilk 100 öldürmeye ulaşan takım kazanır. Eğer 9.5 dakika sonunda hiçbir takım 100 öldürmeye ulaşmamışsa, en fazla öldürmeye sahip olan takım kazanır. Her maç dört aşamaya bölünmüş olup, oyuncular aşamalardan ilerledikçe silah seçimi giderek daha güçlü hale gelir. Oyuncular öldürüldükten sonra yeniden doğarlar ve ihtiyaç duyarlarsa silah yüklemelerini seçip ayarlayabilecekleri bir doğma odasına gönderilirler. Normal ölüm maçı modunun aksine, oyuncular maç başlamadan önce ajanlarını seçmek zorundadır, çünkü bu oyun modunda ajan yeteneklerine izin verilir. Oyuncular, ajanlarının özel yeteneklerini, harita üzerinde rastgele ortaya çıkan Ulti Orblarını alarak veya öldürmelerle şarj edebilirler. Ulti %100'e ulaştığında, ultilerini kullanabilirler. Bu mod, diğer tüm oyun modlarının aksine standart haritalarda değil; Piazza, District ve Kasbah olmak üzere takımlı ölüm maçı için özel olarak tasarlanmış haritalar üzerinde oynanır.

5'e 5 oynanan bir oyun modudur. Her iki takım bir bara sahiptir, bu barda belirli yerlerde belirli silahlar ve yetenekler bulunur. Eğer birisi öldürme alırsa bu bar ilerler. Takım bu bara göre silah atlar. Eğer elinizdeki silahla öldürme aldıysanız silahınız takımınızın silahı olur. Finalde ise size verilen şey "Dev bir bıçak", "Shorty", "Şok oku" ve dahası olabilir. Finalde takım belirli sayıda düşmanı öldürürse kazanır. Ölen kişi rastgele bir konumda yeniden doğar.

5'e 5 oynanır. Herkes seçim ekranında bir ajana oy verir, oylama sonucu bir çark döner ve oylanan ajanlardan biri rastgele seçilir. Seçilen ajan ise tüm takım oyuncularına verilir. Yani çarkın sonucunda "Fade" ajanı seçilirse takımdaki herkes o ajanla oynar. Maçlar derecesiz maç gibidir fakat farklı olarak bir ekonomi sistemi bulunmaz, ayrıca 5 olan takım kazanır. Ancak bu oyun modu sunucu performansını düşürdüğü için kaldırılmıştır.

5'e 5 oynanır. Herkesin elinde bir Kartopu Silahı vardır. Bu silahla kartopu fırlatarak rakiplerinizi öldürmeye çalışırsınız. Haritanın rastgelen bir bölümünde bir portal açılır ve hediyeler düşer. Hediye kutuları ateş edilerek açılır. İçinden yükseltmeler çıkar. Bunlar kaymanızı sağlayan bir paten, seken toplar, uzaklaştıkça büyüyen toplar veya seri atış özelliği olabilir. Her alınan öldürme takıma yazılır ve ilk 50 öldürme alan takım kazanır.Ancak bu oyun modu da kaldırılmıştır.

Call of Duty: Warzone;

Call of Duty: Warzone, Xbox One, PlayStation 4 ve PC için 10 Mart 2020'de piyasaya sürülen ücretsiz bir battle royale video oyunudur. Oyun 2019 daki Call of Duty: Modern Warfare'in bir parçasıdır, ancak satın alınmasını gerektirmez. Warzone Infinity Ward ve Raven Software tarafından geliştirildi ve Activision tarafından yayınlandı. Warzone ''Verdansk'' adlı kurgusal bir şehirde geçmekte 150 oyuncular arasında çevrimiçi çok oyunculu mücadele sağlar ve hem de özellikleri çapraz platform oyun hem oyunlar arasında ve çapraz platform ilerlemesini.

Oyunda Plunder ve Battle Royale olmak üzere iki mod bulunuyor. Oyunun açılışında üç kişilik bir kapasiteye izin verildi. Bir hafta sonra 17 Mart 2020'de Warzone'a solo mod eklendi.

14 Mart 2020'de Activision, Warzone'un ilk 4 günde 15 milyondan fazla indirmeyi aştığını duyurdu.

Warzone iki oyun moduna sahiptir: Battle Royale ve Plunder. Savaş royale gibi oyunlar tarafından popüler bir tarz olmakla Fortnite, "yağma" oyun modu mekanik oyun para birimine ilişkin ve Warzone kişilere özeldir. Call of Duty serisinin "Blackout" modunu takiben Call of Duty serisindeki ikinci ana battle royale oyunudur. Warzone, donanımlı cihazlara olan bağımlılığı azaltarak ve bunun yerine Cash adlı yeni bir oyun içi para biriminin birikimini teşvik ederek Black Ops 4'ten farklıdır. Warzone, tek bir maçta 150 oyuncuya kadar destekliyor ve bu da diğer battle royale oyunlarında görülen 100 oyuncunun tipik boyutunu aşıyor. Battle royale modu, oyuncuların sürekli küçülen bir haritada kalan son oyuncu olmak için yarıştığı türdeki diğer oyunlara benzer. Oyuncular, diğer oyuncularla karşılaştıkları büyük bir oyun haritasına paraşütle atlar. Oyun ilerledikçe ve oyuncular elendikçe, oynanabilir alan daralır ve kalan oyuncuları daha dar alanlara zorlar. Warzone'da, oynanamayan alanlar sağlığı tüketen ve güvenli bir şekilde oynanabilir alana dönmezlerse oyuncuyu öldüren yeşil bir gazla kirlenir. Warzone, diğer oyunların aksine yeni bir yeniden doğma mekaniği, araçlara daha fazla vurgu ve yeni bir oyun içi para mekaniği sunuyor.

Warzone'daki karakter ölümü, diğer oyunlarda olduğu gibi oyuncu yenilgisine dönüşmeyebilir. Bunun yerine Warzone, oyuncuların çeşitli şekillerde yararlanabileceği yeniden doğma mekaniği sunuyor. Öldürülen oyuncular "Gulag" bölgesine taşınır ve burada yenilmiş başka bir oyuncuyla bire bir mücadele ederler. Bu savaşın galibi oyuna yeniden doğdu. Diğer yeniden doğma yöntemleri oyun içi para birimi sistemi kullanılarak elde edilebilir. Oyuncular, Gulag tamircisi tarafından yeniden canlandırılmadıkları takdirde, oyun içi para birimini kendileri veya diğer oyuncular için yeniden doğma jetonları satın almak için kullanabilirler. Bunun üzerine, "Plunder" adında bir gamemode var, ekiplerin 1 milyon dolar biriktirmek için haritanın etrafına dağılmış Nakit yığınlarını aramaları gerekiyor. Bir kez bulunduğunda, oyun fazla mesaiye girer, tüm Nakit toplamları iki katına çıkar ve saat bittiğinde en fazla parayı toplayan takım kazanan ilan edilir. Oyuncular oyun modunda otomatik olarak yeniden doğacaklar.

Warzone, bir önceki ay bir dizi aksaklık ve bağlantıdan sonra 10 Mart 2020'de çıkışını yaptı. Oyunun varlığı üzerinde postayla bir ay önce sızdırılmış olmuştu Reddit Aynı ay kısaca izin oyuncuların savaş haritasının erken versiyonunu incelemek için söz konusu ve bir yazılım aksaklık. 8 Mart 2020'de, YouTube yayıncısı Chaos yayınlanmadan iki gün önce yayınlanmamış Warzone unvanından oyun oynadığını iddia eden 11 dakikalık bir video yayınladı. Video kaldırılmaktadır ve 9 Mart tarihinde, Warzone yayıncısı Activision resmen oyunu 10 Mart tarihinde çıkaracağını duyurdu. 11 Mart 2020'de Activision, Warzone'un ilk 24 saatte 6 milyon kişi tarafından indirildiğini duyurdu. 4 gün sonra Warzone'un 15 milyondan fazla kişi tarafından indirildiği ortaya çıktı.

LifeAfter;

Genişletilmiş Geniş Açık Dünya
Kıyamet Günü Dünyası'nın sınırları yeniden genişliyor. Hayatta kalanlar, her biri ana özelliğiyle karakterize edilen beş mutasyona uğramış denizi keşfetmek için yelken açıyor - kristal, sis, pislik, ateş ve girdap... Bu gizemli ve tehlikeli denizler fethedilmeyi bekliyor.
Karlı dağlardan kumsallara, ormanlardan çöllere, bataklıklardan şehirlere... Uçsuz bucaksız Kıyamet Günü Dünyası krizlerle dolu olsa da sonsuz olasılıklar sunuyor. Burada kaynakları temizlemeniz, altyapı inşa etmeniz, zombi istilalarını savuşturmanız ve kendi barınağınızı inşa etmeniz gerekiyor.

Yenilikler;

Dünyanın en bilinen dil öğrenme uygulamasını ücretsiz kullanmanın yolu: Mutlaka değerlendirin Dünyanın en bilinen dil öğrenme uygulamasını ücretsiz kullanmanın yolu: Mutlaka değerlendirin

1.Mavi dalga yükseliyor, LifeAfter Dünyasında yeni risk yayılıyor
2.Tide Survival açılıyor, Tide Infected'a karşı savaşın
3.Yeni zorlu görev, Barajın Altındaki Kuşatmadan kaçış
4.Ücretsiz Program artık çevrimiçi, tüm ödülleri daha az çabayla alın
5.Yepyeni Tidebreaker Yayı ve Mutasyon Çekirdekleri, düşmanları sessizlik içinde yere serer

Arena of Valor;

Çin Anakarası dışındaki pazar için TiMi Studio Group tarafından geliştirilmiş ve Level Infinite tarafından Android, iOS ve Nintendo Switch için yayınlanmış Honor of Kings’in uluslararası uyarlaması olan bir çevrimiçi çok oyunculu savaş arenasıdır. Kasım 2018 itibarıyla oyun, Çin dışında toplamda 140 milyon dolardan fazla hasılat elde etmiştir. Arena of Valor, rekabet sporlarının bir parçası olarak 2018 Asian Games, 2019 Southeast Asian Games, 2021 Asian Indoor and Martial Arts Games ve 2021 SEA Games'de yer alan altı Espor video oyunundan biridir. Arena of Valor diğer bölgelerde Garena, DeNA, Actoz SG ve TiMi Studio Group tarafından yayınlanmıştır.

Arena of Valor, mobil cihazlar için geliştirilmiş çok oyunculu bir çevrimiçi savaş arenası (MOBA) oyunudur. Arena of Valor'un genel oynanışı, aynı zamanda Tencent'in bir yan kuruluşu ve TiMi'nin kardeş şirketi olan Riot Games tarafından geliştirilen ve yayınlanan PC'de bir MOBA oyunu olan League of Legends'a oldukça benzerdir. Oyuncular, kahramanlar olarak adlandırılan karakterleri kontrol eder ve bu kahramanların her birinin kendine özgü yetenekleri vardır. Kahramanlar oyuna düşük seviyede başlar ve çeşitli şekillerde altın ve deneyim (XP) kazanabilirler: Minyonlar veya canavarlar gibi oyuncu olmayan yaratıkları öldürmek, diğer oyuncuları yenmek, yapıları yok etmek, zaman içinde ve mağazadan satın alınabilen özel eşyalar aracılığıyla pasif olarak. Deneyim kazanmak, yeteneklerin kilidini açar ve güçlendirir, böylece kahramanı daha güçlü hale getirir. Mağazadan satın alınan ürünler maçtan maça devretmez ve bu nedenle tüm oyuncular her maçın başında eşit şartlardadır. Maçlar oyunculara, altın gibi daha sonra çeşitli kahramanlar veya arkana satın almak için kullanılabilecek ödüller verir. Buna ek olarak, oyuncular kendi yetenek seviyelerinde olan oyuncularla eşleştirilmelerine ve oyun içi 'sıralamalar' yoluyla değerlendirilmelerine olanak tanıyan bir 'Rütbeli' maç türü oynayabilirler. Yıldızlar, zafer alındığında kazanılır ve mağlubiyette kaybedilir.

Lords Mobile;

Lords Mobile, IGG tarafından geliştirilen ve yayınlanan, Android, iOS ve Steam'den indirilebilen gerçek zamanlı bir strateji ve inşaat oyunudur. 14 Mart 2016'da dünya çapında piyasaya sürüldü. Oyunu oynamak ücretsizdir ve uygulama içi satın alımlar sunar. Gerçek bir SAVAŞA hazır mısın?

Eski hükümdar öldü; artık krallıkları birleştirecek güçlü bir kahramana, gerçek bir Lorda ihtiyacımız var. Cüceden deniz kızına, elften buharbota kadar çeşitli kökenlerden gelen kahramanları emrine al ve bu büyülü dünyada ordunu bir araya getir! İmparatorluğunu kurmak için savaş ve fethet!

Gerçek bir SAVAŞA hazır mısın?

Eski hükümdar öldü; artık krallıkları birleştirecek güçlü bir kahramana, gerçek bir Lorda ihtiyacımız var. Cüceden deniz kızına, elften buharbota kadar çeşitli kökenlerden gelen kahramanları emrine al ve bu büyülü dünyada ordunu bir araya getir! İmparatorluğunu kurmak için savaş ve fethet!

Mobile Legends;

Mobile Legends: Bang Bang Mobil Efsaneler) veya kısaca MLBB, Moonton tarafından geliştirilen ve yayımlanan bir video oyunu. 11 Temmuz 2016'da piyasaya sürülmüştür. Bir harita üzerinde beşer kişiden oluşan iki takım savaşmaktadır. Her iki takımın da amacı kendi üslerini koruyup karşı takımın üssünü yok etmektir. Oyunda oyuncuların her biri seçtiği kahramanla minyon ve orman yaratıklarını keserek altın biriktirir. Bu altınlarla çeşitli ekipmanlar satın alarak kendi kahramanını güçlendirir. Böylece karşı takıma üstünlük sağlayarak avantaj elde eder. Karşı takımın üssünü yok eden veya karşı takımın teslim olmasını sağlayan takım oyunu kazanır.

·  Klasik: Oyunda her takım kendi kahramanına ekipman satın alarak kahramanını güçlendirir. Karşı takımın üssünü yok eden veya karşı takımı teslim etmeye zorlayan takım oyunu kazanır. Oyun sonunda savaş puanı ve EXP kazanılır.

·  Sıralı: Yalnızca 90 veya üstü kredi puanına sahip oyuncular bu modda oynayabilirler. Bu modda her takım kendi kahramanına ekipman satın alarak kahramanını güçlendirir. Karşı takımın üssünü yok eden veya karşı takımı teslim olduran takım oyunu kazanır. Oyun sonunda savaş puanı ve EXP kazanılır. Her karşılaşma kazanıldığında bir yıldız kazanılır, eğer oyuncu yeterince puana sahipse iki yıldız kazanır. Beş yıldız kazanan oyuncu bir üst lige geçer. Kaybedilen her karşılaşmada ise bir yıldız kaybedilir, eğer oyuncu yeterince koruma puanına sahipse yıldız kaybetmez. Beş yıldız kaybeden oyuncu bir alt lige düşer. Epik ve üstü liglerde her iki takım istedikleri 2 veya 3 kahramanı yasaklayabilirler. Eğer bir kahraman yasaklanmışsa her iki takım da o kahramanla oynayamaz. Oyun başında bir takımda bir veya daha fazla AFK kalan oyuncu varsa o takım AFK kalan oyuncuları gerekçe göstererek teslim olmayı seçebilir. Eğer bir takım AFK kalan oyuncular nedeniyle teslim olursa karşılaşma her iki takım için geçersiz sayılır. Geçersiz sayılan karşılaşmalarda her iki takım ödül veya ceza almaz ancak AFK kalan oyuncuların kredi puanları düşürülür. Oyuncunun kredi puanı 90'ın altına düşerse bu modda oynayamaz.

Harita üst, orta ve alt koridor olmak üzere 3 koridordan oluşur. Her koridorda üçer kule bulunur ve koridorların birleştiği yerde üs vardır. Bir koridordaki kulelerin yarısı bir takıma, yarısı diğer takıma aittir. Koridorlar haricinde haritada yer alan diğer kısımlar orman olarak adlandırılır. Burada kahramanlara belirli faydalar sağlayan yaratıklar vardır. Orman, orta koridorun üstünde ve altında iki bölgeden oluşmaktadır.

Her iki takım da koridorların bitiminde yer alan birer üsse sahiptir. Oyuncuların amacı onu korumaktır. Karşı takımın üssünü yok eden takım maçı kazanır. Ölen kahramanlar belirli bir süre sonra üste yeniden doğar. Canları azalan kahramanlar ölmeden önce üsse ışınlanıp canlarını doldurabilirler.

Kuleler, her koridorda yer alan savunma araçlarıdır. İki takımın da üç koridorda dokuzar kulesi, tek koridorda üçer kulesi vardır. Kuleler dış kule, iç kule ve taret diye adlandırılır. Koridorlarda üsse en uzak kuleler dış kule, ortadakiler iç kule, üssün yanındakiler tarettir. Kuleler, oyuncular tarafından korunmak adına da kullanılır. Rakip takımdan herhangi biri kulenin sınırlarına minyon yokken girerse kule ona hasar verir. Kuleye minyon varken girdiğinde, karşı takımdan birine hasar verirse kule yine hasar verir. Ayrıca kuleler minyonlar ve rakip kahramanlar tarafından yıkılabilir ve takımın bir kulesi yıkıldığında tüm oyunculara bu haber verilir.

Haritanın birçok kısmında yer alan yeşil kısımlardır. Buraya giren kahraman görünmez olur ve karşı takım üyeleri onu göremez. Rakip takım aynı çalıya girerse çalıdaki oyuncuyu görebilir.

Ufak varlıklardır ve takımların üssünden doğarak koridorlara dağılarlar. Bir turda dokuz minyon doğar ve koridorlara üçerli olarak dağılarlar. Minyonlar; rakip minyonlara, rakip kahramanlara ve kulelere vurabilmektedir. Onlar kuleye girmeden kuleye girilirse kule kahramana hasar vurur. Bu yüzden minyonlar beklenir. Kahramanlar rakibin minyonlarını öldürdüğünde altın kazanır. Öldürüşün son vuruşunu alırlarsa daha çok altın kazanırlar.

Minyonlar üç çeşittir. En önden gelen minyon savaşçı minyondur ve yakından vurur. Canı düşüktür. İkinci sıradaki nişancı minyondur ve uzaktan hasar verir. Canı düşüktür. Sonuncusu tank minyondur ve uzaktan hasar verir. Canı yüksektir ve en çok altını verir. Lord kesildikten sonra onunla birlikte doğan minyonlar, daha güçlü ve daha büyük olurlar.

Ormanın ortasında yer alan bir bölümde sonradan ortaya çıkar. Altta veya üstte olma durumu değişkenlik gösterir. Dev bir yaratıktır. Hangi takım onu keserse o takımın tarafına geçip, kulelere ve rakiplere hasar verir.

Ormanın ortasında yer alan bir bölümde sonradan ortaya çıkar. Altta veya üstte olma durumu değişkenlik gösterir. Mavi bir kaplumbağadır. Kesen kişi özel kaplumbağa güçlendirmesini elde eder ve daha güçlü bir hale gelir. Ayrıca belirli bir miktarda takım arkadaşlarına ve kaplumabağayı öldüren oyuncuya altın verir ve takım arkadaşlarına bir defalığına mahsus olmak üzere kalkan verir.

Red Buff veya Kırmızı olarak da bilinir. Her iki takımın da tarafında birer tane olmak üzere haritada iki tane vardır. Üstün sonunda ve altın başında yer alır. Kesen kahramanın hasarı artar. Gerçek hasar da sağlar.

Blue Buff veya Mavi olarak da bilinir. Her iki takımın da tarafında birer tane olmak üzere haritada iki tane vardır. Ortanın altında ve üstünde yer alır. Kesen kahramanın manası ve mana yenilemesi artar. Bekleme süresi de düşer.

Sarı olarak da bilinir. Haritada toplam iki tane vardır. Üst ve alt koridorların ortasındaki bölümde yer alır. Kesildikten sonra hangi koridorda olduğuna bağlı olarak yere 2 tane exp veya altın düşürür.

Oyun başında çıkan ilk yengeç normale göre daha küçük ve güçsüzdür. Daha az altın verir. Fakat bir süre sonra büyür ve normal haline gelir.

Mobile Legends: Bang Bang'de toplamda 10 dereceli lig bulunmaktadır. Bunlar en düşük ligden başlayarak;

1.     Savaşçı

2.     Elit

3.     Usta

4.     Büyük Usta

5.     Epik

6.     Efsane

7.     Mistik

8.     Şanlı Mistik

9.     Mistik Zafer

10.  Yüce Mistik

Editör: Merve Kiraz