Fast food restoranlarında yapılan çıtır çıtır kızartmalar çok sevilse de evde yapılan daha sağlıklı oluyor. Ancak evde yapılan fast food işletmelerinde yapılanı tutmuyor diyenler için bazı püf noktalarla bunu başarmak mümkün. İşte, çıtır çıtır patates kızartmasının püf noktaları...

Patates kızartmasını herkes çıtır çıtır yemek istiyor. Pek çok restoran ve fast food işletmesi yemeklerin yanında mutlaka çıtır patates servisi yapıyor. Üstelik restoranlarda yapılanlar evdekilerden daha çıtır ve lezzetli oluyor.  Aslında tıpkı restoranlardaki kadar lezzetli patates kızartması yapmak evde de mümkün.

Özellikle çocukların gözdesi patates kızartması her öğünde tercih edilebiliyor. Patates kızartmasını birkaç püf noktasını uygulayarak çıtır çıtır bir lezzet şölenine dönüştürmek mümkün. Her seferinde keyifle tüketeceğiniz çıtır çıtır patates kızartması için uygulayabileceğiniz yöntem:

PATATES KIZARTMASININ ÇITIR ÇITIR OLMASI İÇİN YAPILMASI GEREKENLER?

PATATESLERİN DOĞRU KESİLMESİ

Patatesleri eşit kalınlıkta dilimlemek, kızartma işleminin eşit bir şekilde gerçekleşmesini sağlar. Bu sebeple, patatesleri keserken dikkatli olmalı ve mümkün olduğunca aynı kalınlıkta dilimler elde etmelisiniz.

Rüyada tatlı yemek Rüyada tatlı yemek

PATATESLERİ ÖNCEDEN ISLATIN

Dilimlenen patatesleri suya koyarak bir süre beklettiğinizde nişastanın bir kısmını uzaklaştırarak daha çıtır bir kızartma elde etmeniz sağlanır. Yaklaşık 30 dakika boyunca suda bekletilen patates dilimleri, daha sonra iyice kurulanmalı ve kızartma işlemine geçilmelidir.

TENCEREDE ÇOK YAĞ KULLANIN

Patates kızartması yaparken fazla yağ kullanmak, patateslerin her tarafının eşit şekilde kızarmasını sağlar. Tencereye koyacağınız yağın patatesleri tamamen kaplamasını hatta üzerini geçmesini sağlayın.

TENCEREYE 1 KAŞIK SİRKE EKLEYİN

Tencereye koyduğunuz yağın içine 1 kaşık sirke eklediğinizde patateslerin daha çıtır olduğunu göreceksiniz. Sirke, patates dilimlerinin dışının çıtır çıtır olmasını sağlarken, iç kısmının da yumuşak kalmasını sağlayacaktır.

DOĞRU SICAKLIKTA KIZARTMAK ÖNEMLİ

Kızartma yaparken yağ sıcaklığının doğru olması çok önemli. Çıtır patatesler için genellikle 170-180 derece gibi bir kullanılmalı.

Editör: Yasemin Dülgeroglu