Erzincan en zengin 61. şehir oldu! Erzincan en zengin 61. şehir oldu!

MHP Merkez İlçe Başkanı Çakırbay, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:
“PKK terör örgütü, sadece dağda silahıyla değil, şehirlerimizdeki stratejik yapılarda da varlığını göstermektedir. Özellikle barolar, terör örgütünün şehir yapılanmalarının yuvalandığı yerler haline gelmiştir. Bu durum, hukuk sistemimiz ve toplumsal barışımız için büyük bir tehdit oluşturmaktadır. Barolarımız, terör propagandası yapan kişilerden temizlenmeli, adaletin savunucuları arasında terör yandaşlarına yer olmamalıdır.”

Çakırbay, PKK’nın şehir yapılanmalarına karşı daha etkin mücadele edilmesi gerektiğini vurgularken, baroların da bu milis yapılanmalardan arındırılması gerektiğini ifade etti. “Barolar, hukuk sistemimizin bel kemiğidir ve terör örgütünün buralara sızmasına asla izin verilmemelidir. PKK’nın şehirlerdeki bu girişimlerine karşı devletimizin gerekli önlemleri alarak, baroları ve diğer sivil toplum kuruluşlarını bu tehditten arındırması elzemdir,” dedi.

Mustafa Erdem Çakırbay, ayrıca şehirlerde PKK milis yapılanmalarının kökünün kazınması gerektiğini belirterek, şu sözlerle açıklamasını tamamladı: “Biz Milliyetçi Hareket Partisi olarak, terörün her türlüsüne karşı kararlılıkla durmaya devam edeceğiz. Hukukun üstünlüğünü savunan avukatlarımızın, terörün gölgesinde kalmasına izin vermeyeceğiz. Şehirlerimiz, terör örgütü yapılanmalarına dar edilecek; PKK’nın hain planlarına karşı mücadelemiz sürecektir.”

Editör: Adem Küçükkaya