Sizce kadınlar hangi dürtüyle makyaj yapar? Tabi ki erkeklerde baş gösteren benzer dürtüyle. Erkekler neden traş olur ya da sakal bırakırsa kadınlarda o sebeple makyaj ile kendilerine bakım yapar. Ama itiraf edelim ki kadın bu dürtüyü hep abartarak karşılar. Sonuç olarak kadın ; kendini makyajsız gördüğünde, başkalarının kendini nasıl göreceğini öngörür ve beynin ödül sistemi harekete geçerek dopamin salgılar . Beklenti, teşvik ve hevesin devreye girmesiyle de makyaj yapma eylemini gerçekleştirir. Bu literatüre geçmiş bir açıklamadır.
Yani kıssaca kadınlar için mevzu net; güzel ve hoş görünme sevdası. Bu sevda tabi ki sadece karşı cins için değil, tüm çevresine hatta ve hatta kendine hoş görünmek içindir. Bu sayede hep daha iyi hissederek mutluluk hormonu salgılar.

Peki makyaj diye bir yolları olmasaydı?

Öncelikle, doğal yöntemlerle cilt sağlığını iyileştirmeye odaklanabilirlerdi. Bu, doğal ürünler kullanarak düzenli bir cilt bakım rutini oluşturmak, yeterli su içmek, yeterli uyku almak ve stres yönetimi tekniklerini uygulamak anlamına gelebilir. Ayrıca, vitamin ve antioksidan açısından zengin bir diyet de cilt sağlığını iyileştirir.

Bunun yanı sıra, makyajsız görünümün dikkat çekmesini engellemek için farklı saç stilleri veya giyim tercihleri deneyebilirlerdi. Mücevherler veya eşarplar gibi aksesuarlar da görsel ilgi katabilirdi.

Hamur yok, yufka yok: Patates pizzası ile efsane bir Pazar kahvaltısı hazır Hamur yok, yufka yok: Patates pizzası ile efsane bir Pazar kahvaltısı hazır

En önemli nokta ise, dışsal iyileştirmelere güvenmeden doğal güzelliği takdir etmeyi öğrenmek. Bu zihniyet değişimi, artan öz güven ve öz kabule yol açabilir.

Ama kadınlar unutmamalı ki bu yöntemleri kullanmak için hala bir deneyim şansları var!

Editör: Merve Kiraz