Küçük salonunuzun konforlu ve aynı zamanda dekoratif görünmesini sağlayacak mobilya seçimleri;

Köşe Koltuk Takımı

Küçük salonlar için koltuk takımları alanı kapatmayacak, hareketleri engellemeyecek ve boğucu bir görünüm oluşturmayacak tarzda tercih edilmeli. Ayrıca açık renklerin ışığı yansıtma özellikleri, alanı olduğundan daha ferah ve geniş gösterebilir. Bu nedenle koltuğunuzu açık renklerde tercih etmelisiniz.

Küçük salonlarda en ideal koltuk takımı köşe takımları olarak öne çıkar. Genelde sundukları konfor ve hareket esnekliği sayesinde L tipi olarak da bilinen köşeli koltuk takımlarının kullanılması önemli avantajlar sağlayabilir.
Heybetli görünen bir tasarıma sahip koltuktansa minimal tasarımlı küçük koltuk takımı ya da köşe koltuk, evinizin daha geniş görünmesini sağlayabilir.

Duvar Rengi

Küçük salonunuzu daha büyük göstermek için duvarınızı açık renge boyamalısınız. Bu anlamda krem, beyaz, ekru, uçuk pembe gibi renklerden  faydalanabilirsiniz.

Ayna

Salonunuz da kullanacağınız aynalar hem ışığı odaya daha iyi yansıtır, hem de salonunuza derinlik katar. Bu anlamda salonunuz için ayna seçeneklerini değerlendirebilirsiniz.

Cam Masa 

Şeffaf camlar alanda bölünme algısı yaratabilir ve bu sayede salonunuzu olduğundan daha geniş gösterebilir. Küçük salona masa seçerken de açık tonları tercih etmelisiniz. Örneğin kahverengi masa yerine beyaz küçük yemek masası sizin için daha uygun olabilir.

Büyük boyutlu bir masa seçmek yerine açılır-kapanır özellikte olan ve bu sayede genişletilebilen masalar, küçük evler için kullanışlı mobilyalar arasında.

Masanın minimal bir tasarıma sahip olması da geniş bir alana kavuşabilmeniz açısından oldukça önemli. Ayrıca sandalye seçiminde de bu noktaya dikkat etmelisiniz.

Kare ya da dikdörtgen masalar yerine yuvarlak masalar seçmek, alandan tasarruf etmeniz konusunda size yardımcı olabilir.

Havalı ve pratik bir hafta sonu kahvaltılığı: Baharatlı peynir topları Havalı ve pratik bir hafta sonu kahvaltılığı: Baharatlı peynir topları

Orta Sehpa

Orta sehpa modelleri açılabilir yapıda da bulunabildikleri için yemek anları için de özel bir kullanım kolaylığı sağlar. Ayrıca cam sehpa kullanmak da alanı daha ferah ve işlevsel hale getirmek için tercih edilecek yöntemler arasında öne çıkıyor.

Perde

Işığı iyi kullanmak için perdeleri de açık renklerde kullanmanızda yarar var. Açık renk perdeler temiz, yalın bir düzen ile salonunuzun daha geniş durmasını sağlar. Aynı zamanda salonunuzu daha ferah ve geniş göstermek için ışığı da iyi kullanmalısınız.

Editör: Sena ERDOĞAN