Bu kötü hissi veya kötü bakışları nazar olarak adlandırıyoruz. Bu nazar ise yaşam enerjimizi etkileyebilir. Atalarımızdan kalma bazı inanışları uygulayarak nazardan korunmamız ise mümkün. Özellikle bazı yöntemler var ki bir parçası bile tüm kötü enerjiyi yok ediyor. İşte nazarı def etmenin bazı yolları…

Nazar, pek çok kültürde kötü enerji veya kıskanç bakışların insanlara, hayvanlara ya da eşyalara zarar verebileceğine inanılan durumlardan biridir. Bu inanışa göre, nazar, kişiyi fiziksel veya ruhsal olarak olumsuz etkileyebilir. Nazarı defetmek için çeşitli doğal yöntemler ve geleneksel adetler mevcuttur. İşte nazarı defetmek için kullanılan bazı ritüeller…

TUZ İLE TEMİZLİK YAPMAK

Tuzun, enerjiyi temizleme ve negatif enerjileri uzaklaştırma gücü biliniyor. Nazara karşı korunmak için bir tutam tuzu alıp evinize serpiştirin. Evinizde ki kötü enerji gidecektir. Ayrıca, nazar değdiğine inanılan kişinin vücuduna hafifçe tuz sürmesi, olumsuz enerjilerden kurtulmasını sağlayabilir. Tuzlu su ile banyo yapmak veya tuzlu su ile temizlik yapmakta etkili olduğuna inanılan konulardan biri.

NAZAR BONCUĞU

Nazar boncuğunun etkisini bilmeyen yoktur. Özellikle Orta Doğu ve Akdeniz kültürlerinde yaygın olarak kullanılan bir koruyucu bir taştır. Mavi renkli göz şekline sahip bu boncuğun nazarı uzaklaştırdığına inanılır. Nazar boncuğunu, evde, iş yerinde veya üzerinizde taşıyarak kötü enerjileri uzaklaştırabilirsiniz.

ADAÇAYI YAKMAK

Adaçayı, özellikle negatif enerjiyi temizleme ve ortamı arındırma konusunda etkili bitkilerden biri. Nazarı uzaklaştırmak için evde adaçayı tütsüsü yakabilir ve tüm odalarda bu kokuyu gezdirebilirsiniz. Bu işlemin, evde kötü enerjiyi temizleyip ve pozitif enerjiyi geri getireceğine inanılır.

KURŞUN DÖKTÜRMEK

Gribin ilacı, kışın kurtarıcısı belli oldu: Her derde deva bitki Gribin ilacı, kışın kurtarıcısı belli oldu: Her derde deva bitki

Kurşun döktürmek en eski ama hala inanılan geleneklerden biri. Nazar değdiğine inanılan kişiye kurşun döktürülür ve sonrasında rahatladığına inanılır.

SİRKELİ SU İLE BANYO YAPMAK

Sirke, nazardan korunmak ve negatif enerjiyi uzaklaştırmak için kullanılan doğal ve çokça bilinen bir ürün. Bir miktar sirkeyi banyo suyuna ekleyerek yıkanmak, hem bedeni hem de ruhu temizleyebilir. Bu yöntemin, nazardan kaynaklanan yorgunluk ve stresi hafifletebileceğine inanılıyor.

BAKIR OBJELER KULLANMAK

Belki en az bilinenlerden biri. Ancak bakır, enerjiyi dengeleme ve negatif enerjiyi çekme özelliğiyle bilinir. Evinize veya vakit geçirdiğiniz yerlere bakır objeler yerleştirmek, nazarın etkilerini azaltıp sizi kötü enerjilerden koruyabileceğine inanılır.

Editör: Yasemin Dülgeroglu