Sarımsak ve soğanın şifa kaynağı olduğu yüzyıllardır biliniyor. Tazeliğini korumak amacıyla dondurduğunuz sarımsakların içindeki faydalı bileşenler yüksek seviyelerde korunuyor. Dondurulmuş sarımsağı tüketmek bakın nasıl faydalar sağlıyor.

Sofralardan eksik olmayan taze sarımsak birçok yemekte, salatada ve diğer tariflerde kullanılıyor. Doğal antibiyotik olarak bilinen sarımsak konusunda yapılan araştırmalarda daha önce duymadığınız bir kanı ortaya atıldı. Bu durum mutfak alışkanlıklarını değiştirebilecek nitelikte.

Konu hakkında araştırma yapanlar dondurulmuş sarımsağın tazesinden daha sağlıklı olduğunu söylüyor. Açıklamalara göre dondurma işlemi, sarımsakların besin değerinin daha fazla korunmasını sağlıyor. İçinde barındırdığı antioksidanlar, mineraller ve vitaminler de daha kalıcı hale geliyor.

Taze sarımsakların bir süre sonra içlerinin çürüdüğünü görebilirsiniz. Ancak dondurduğunuzda haftalarca daha sağlıklı sarımsak tüketebilirsiniz. Bozulmadan kullanmak için bir de bu yöntemi deneyin.

Dondurulmuş sarımsak, güçlü antibakteriyel, antiviral veantifungal özelliklere sahip oluyor. Böyleceenfeksiyonlara karşı bağışıklık sisteminiz güçlenir ve hastalıklara karşı korunabilirsiniz. Sarımsağın içinde bulunan maddeler vücutta iltihaplanmayı azaltıcı etkiler gösterir. Eklem iltihaplanmaları ve diğer enflamatuar rahatsızlıkların için faydalı olabilir.

DONDURULMUŞ SARIMSAĞIN DÜZENLİ KULLANIMI

Düzenli olarak dondurulmuş sarımsak tüketmek, kalp hastalıkları riskini azaltma konusunda yardımcı olur. Öte yandan yapılan çalışmalar, sarımsakta bulunan bileşenlerin belirli kanser türlerine karşı koruyucu etkiler gösterebileceği kanısında. Özellikle mide ve kolon kanseri riskini azaltmada faydalı olduğu düşünülüyor.

Nasıl saklanır?

Eylül bitmeden mutlaka bu ağaç ve bitkileri ekin baharda bahçeniz coşsun Eylül bitmeden mutlaka bu ağaç ve bitkileri ekin baharda bahçeniz coşsun

Dilimleyerek, kıyarak veya püre haline getirilerek dondurucuya uygun kaplarla sarımsağı saklayabilirsiniz. Dondurulmuş sarımsak yemeklerde de kolayca kullanılabilir. Üstelik uygun fiyatlıyken alıp taze sakladığınızda tasarruf edebilir yine çürümesini de engelleyebilirsiniz.

Zeytinyağlılarda, salatalarda, mezelerde, et ve hatta tüm yemeklerde kullanabilirsiniz.

Editör: Yasemin Dülgeroglu