Erkeklerin yaptığı bu hatalar tıraş esnasında ve sonrasında cilde zarar veriyor Erkeklerin yaptığı bu hatalar tıraş esnasında ve sonrasında cilde zarar veriyor

Konu ile ilgili konuşan bazı gençler açıklamalarında, “Her kapıdan vasıfsız diye atılıyoruz içeri girmeden, peki biz bu işleri kimden veya nereden öğrenip iş sahibi olabileceğiz. Her zaman vasıflı elemanlarla çalışmak isteyen işverenler acaba bu insanları kendi ihtiyaçları doğrultusunda bilgilendirmek yetiştirmek adına neler yapıyor” diyerek isyan ettiler.

Üniversite mezunu bir genç ise açıklamasında; “İşveren ya da yetkililer istediği vasıflı elemanları yetiştirmek için bir kurs okul vb eğitici kurumlar kurup insanları bilgilendirip eğitseydi bugün hem iş veren hem de iş arayanlar kolaylıkla ortak bir noktada buluşup iş hayatına atılabilirdi. Ne yazık ki iş verenler veya yetkililer böyle bir şeyi bırakın uygulamayı akıllarından bile geçirmiyor. Bu düşüncesizlik nedeniyle hem elemanlar yetiştirilmiyor hem de is veren kaliteli, bilgili ve üreten eleman bulamıyor. Buda hem is vereni hem de is arayanları zor durumda bırakıyor. İş veren, insanları iş hayatına kazandırmak için eğitici kurslar açıp kendileri için eleman yetiştirse hem vasıflı eleman sayısını arttıracak hem de istediği kaliteli elemanı kolaylıkla bulup kendi kadrosuna katabilecek. Bu da is alanında ilerlemeyi sağlayıp ekonomi ve iş hayatinin kolaylaşmasını sağlayacak. Aksi taktirde işverenler eleman yetiştirmeyip kaliteli elemanın kendiliğinden yetişmesini beklerse bundan hem iş veren hem de isçi zarar görecek ve insanlar çaldıkları her kapıdan geri çevrilecek” diyerek düşüncelerini dile getirdi. 

Editör: Adem Küçükkaya