2024 yılı içerisinde Erzincan-Refahiye yolu özellikle Sakaltutan mevkii üzerinde meydana gelen kazalarda yaklaşık 20'ye yakın kişi hayatını kaybederken, 100'den fazla kişi yaralandı. Bu vahim istatistikler, yolun güvenliği konusunda ciddi endişeleri beraberinde getiriyor.

"Yalnız Değilsin" Projesiyle yalnız yaşayan bireylere destek "Yalnız Değilsin" Projesiyle yalnız yaşayan bireylere destek

Kazaların sıklığı, vatandaşların aklında birçok soru işareti oluşturuyor. Bölge halkı, "Bu yol üzerinde ne var, ne eksik veya ne fazla?" diyerek yetkililerden acil çözüm bekliyor. Bölge sakinleri, yolun bazı kesimlerinde yetersiz aydınlatma, virajların tehlikeli olması, yolun darlığı gibi sorunlara dikkat çekiyor. Ayrıca, aşırı hız yapan sürücülerin de kazaların başlıca nedenleri arasında olduğunu belirtiyorlar. 

Vatandaşlar, yetkililerden yolun güvenliği için gerekli tüm önlemlerin alınmasını talep ederek, özellikle, bu bölgenin gece saatlerinde çok karanlık olması nedeniyle aydınlatma sistemlerinin yapılması, virajların güvenli hale getirilmesi, yolun genişletilmesi ve bakımlarının düzenli yapılması gibi konularda çözüm bekleniyor. 

Erzincan Refahiye yolunda can kayıplarının önüne geçmek ve yolun güvenliğini sağlamak için acil önlemler alınması gerekiyor. 

Editör: Adem Küçükkaya