Sizlere en çok tercih edilen genel olak en çok beğenilen parfümlerin listesini hazırladık....

En İyi Kadın Parfümü Tavsiyesi - Chanel Coco Mademoiselle

1. Chanel Coco Mademoiselle

Chanel Coco Mademoıselle klasikleşmiş kokulardan biridir. Chanel parfüm severlerin ilk tercihlerinden biri olarak da bilinir. Zarif ve feminen koku severlerin mutlaka denemesi gereken bir parfüm. Üst notada portakal, mandalina, bergamot varken kalp notası yasemin, Türk gülü ve ylang ylang özlerinden oluşuyor.

Kimi bu kokuyu ağır bulsa da bu ylang ylang özünden kaynaklanıyor olabilir. Dip notası ise Tonka fasulyesi, paçuli ve miskten oluşuyor. Çiçeksi ve odunsu tarzı ile çoğu kişinin yıllardır vazgeçemediği en iyi kadın parfümlerinden biridir.

En İyi Kadın Parfümü Tavsiyesi - Carolina Herrera Good Girl

2. Carolina Herrera Good Girl

Çekicilik ve dişilik bir kokuda aradığınız tarzsa Carolina Herrera Good Girl bunu fazlasıyla karşılar. Kışkırtıcı ve baştan çıkarıcı unsurlar Arap yasemini ile açığa çıkıyor. Üst notasında badem, kalp notasında sümbülteber ve Arap yasemini kullanılmış. Alt notasında ise Tonka fasulyesi ve kakao baştan çıkarıyor.

Hafif ve fresh koku sevenler için Good Girl ağır gelebilir. O nedenle Carolina Herrera’nın daha fresh kokularına bakabilirsiniz. İçeriği sayesinde daha gizemli ve ışıltılı bir havaya sahip olacağınız kesin. Kakaonun ve bademin muhteşem uyumu bazı tenlerde kokuyu arşa çıkarıyor. Ürün yorumları incelendiğinde tarz sahibi kadınların bu cesur kokuyu tercih ettiğini görürsünüz.

En İyi Kadın Parfümü Tavsiyesi - Tom Ford Velvet Orchid

3. Tom Ford Velvet Orchid

Çiçeksi ve ikonik kokulardan olması kullan kişi sayısını fazlası ile artırıyor. Bir koku hem fresh hem de nasıl bu kadar kışkırtıcı olabilir diye merak ediyorsanız Tom Ford Velvet Orchid’i deneyebilirsiniz. Aslında kokunun oryantal tonlarının olması bal ve romdan kaynaklanıyor.

Sıcak ve bir o kadar da etkileyici bir koku arıyorsanız kesinlikle Tom Ford serileri içerisinden Velvet Orchid’i seçebilirsiniz. Üstelik kalıcılığı da oldukça iyi.

En İyi Kadın Parfümü Tavsiyesi - Dior Hypnotic Poison

Başarı asla tesadüf değildir! Başarılı insanlarda bulunan ortak özellikler Başarı asla tesadüf değildir! Başarılı insanlarda bulunan ortak özellikler

4. Dior Hypnotic Poison

Biraz daha ağır koku sevenler için Dior Hypnotic Poison çok iyi bir tercih olacaktır. Şahsen ağır kokulara karşı bir ön yargım olsa da bu koku etkileyici. Dip notasında bulunan badem ve vanilya kokuya biraz daha oryantal hava katıyor. Alt notada kullanılan sandal ağacı ise kokuyu resmen yükseltmiş.

Üst notada Hindistan cevizi, mürdüm eriği ve kayısı var. Kalp notasında ise yasemin, gül, kimyon ve Brezilya gül ağacı bulunuyor. Dişiliği ve kadınsılığı öne çıkaran gizemli kokulardan biri. Ürün yorumlarını da incelediğinizde cesur kadınların vazgeçilmezlerinden ve en iyi kadın parfümlerinden biri olduğunu görürsünüz.

En İyi Kadın Parfümü Tavsiyesi - Burberry Classic

5. Burberry Classic

Sokağa çıktığınızda veya bir ortama girdiğinizde Burberry Classic gibi bir kokuyu duymamanız mümkün değil. Burberry Classic, adı gibi klasikleşen ve tarzı olan kokulardan biridir. Çiçeksi, meyvemsi ve odunsu kokulardan hoşlanıyorsanız kesinlikle bunu seçebilirsiniz. Üstelik Burberry Classic fiyatı diğerleri ile kıyaslandığında oldukça makuldür.

Üst notasında kuş üzümü ve yeşil elma kullanılırken orta notada yasemin, sedir ağacı, sandal ve yosun var. Dip notada ise misk ve vanilya kullanılmış. Misk ve vanilya kullanılsa da ağır olmayan çiçeksi kokulardan biri olabilir. Zarif ve bir o kadar fresh koku arayanlar Buberry Classic Kadın yorumu inceleyerek de ürünü alabilir.

Parfümü nasıl daha kalıcı hale getiririm?

Parfüm günlük hayatta hepimizin kullandığı kozmetik ürünlerinden bir tanesi. Hepimiz sabah işe giderken, dışarı çıkarken sıktığımız parfümün gün boyu bizimle kalmasını istiyoruz. İşte tüm gün vücudunuzdan gitmeyen parfüm kokusu için bir kaç tüyo var. Hadi gelin bu tüyolar neymiş öğrenelim.

  • Cildi Nemlendirmek: Parfümün daha kalıcı olması için cildi nemlendirmek önemlidir. Özellikle duştan sonra vücudunuzu nemlendirmek ve bir losyon kullanmak parfümünüzün daha uzun süre kalmasını sağlayacaktır.
  • Parfümü uygulayacağınız yerleri sıcak bölgeler seçmek: Parfümü doğru yere uygulamak parfümünüzün kalıcılığını arttıracaktır. Peki sıcak bölge nedir? Sıcak bölgeler vücudumuzun kan akışının yoğun olduğu bölgelerdir. Bunlar boynumuz, el bileklerimiz. Bu bölgelerin sıcaklığı diğer bölgelere göre daha fazla olduğu için bu bölgelere uygulanan parfüm daha kalıcı oluyor.
  • Parfümü saça sıkmak: Her ne kadar bu uygulamayı çok doğru bulmasam da gerçekten etkili bir sonuç alabileceğiniz bi tüyo. Saçlar parfüm kokusunu uzun süre muhafaza eder. Böylelikle kokunuz daha uzun süre kalır.

Editör: Saliha Kara