Domuz eti bu şekilde kolayca belli oluyor! Uzmanı açıkladı Domuz eti bu şekilde kolayca belli oluyor! Uzmanı açıkladı

BOTAŞ'ın (Boru Hatları İle Petrol Taşıma Anonim Şirketi) resmi internet sitesinden yapay zeka dolandırıcılığına karşı uyarıda bulunuldu.

Duyuruda son günlerde bazı internet siteleri ve sosyal medya hesapları üzerinden, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, eski ve yeni üst düzey bürokrat ve yöneticilerin ses ve görüntüleri ile dolandırıcılık yapıldığı belirtildi.

Yapay zekadan yararlanılarak yapılan dolandırıcılık sistemiyle ilgili BOTAŞ tarafından yayınlanan uyarıda “Son günlerde bazı internet siteleri ve sosyal medya hesapları üzerinden, basta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, eski ve yeni üst düzey bürokrat ve yöneticilerin ses ve görüntüleri ve kuruluşumuzun adı, logosu ve görselleri kullanılarak "YATIRIM FIRSATI" adı altında Bor Hatları ile Petrol Tasıma A.S. (BOTAS) hisselerinin satışa çıkarıldığı yönünde gerçeği yansıtmayan, dolandırıcılık girişimleri ile karşılaşılmaktadır.” ifadelerine yer verildi.

BOTAŞ tarafıdan yapılan duyurunun devamı ise şöyle;

"Yapay zeka marifeti ile birçok haber kanal ile resmi kurumun internet sayfalarının birebir kopyası oluşturularak ve inandırıcılığı artırmak amacıyla kuruluşumuz üst düzey yöneticilerinin isim ve görselleri kullanılarak oluşturulan bu içerikler tamamen gerçek dışı olup vatandaşlarımızın bu girişimlere itibar etmemelerini önemle belirtiriz. BOTAŞ yüzde yüz kamu sermayeli bir kamu iktisadi teşebbüsüdür.

Resmi web adresi "www.botas.gov.tr" olan kuruluşumuzun herhangi bir hisse satışı ya da vatandaşlarımızın doğrudan katılabileceği bir yatırım planı söz konusu değildir. Bahse konu hesaplar ve internet sitelerine karşı gerekli tüm yasal işlemler ivedilikle başlatılmış olup, vatandaşlarımızın bu tür gerçek dışı duyurulara dolandırıcılık girişimlerine itibar etmemesi gereğini kamuoyuna saygıyla duyururuz."

Editör: Sena ERDOĞAN