Sebzelikteki besinlerin daha uzun süre taze kalmasını sağlamak için kolay bir yöntem var. İşte sebzelikteki besinlerin taze kalmasını sağlayan yöntem.

Sıcak havalarda sebze ve meyveler daha hızlı bozulabiliyor. Aslında yiyeceklerin ömrünü uzatmak basit bir yolla mümkün. Nasıl mı? İşte cevabı…

Dünyanın en tehlikeli ve en güvenli ülkeleri: Türkiye’nin sıralaması dikkat çekiyor Dünyanın en tehlikeli ve en güvenli ülkeleri: Türkiye’nin sıralaması dikkat çekiyor

UYGUN SAKLAMA KAPLARI KULLANIN

Sebzelerin  hava geçirmez kaplarda saklanması, çürüme sürecini yavaşlatacaktır. Hava geçirmez kaplar, nemin dışarı çıkmasını engeller ve sebzelerin taze kalmasını sağlar.

Çeşidine göre bazı sebzeler, hava sirkülasyonuna ihtiyaç duyabilir. Delikli kaplar veya poşetler sayesinde sebzelerin hava almasını sağlayabilirsiniz.

SEBZE VE MEYVELERİ BERABER SAKLAMAYIN

Sebze ve meyvelerin olgunlaşma süreci farklıdır. Bu nedenle, sebzeleri ve meyveleri ayrı saklamak, çürüyen bir üründen diğerini korur ve ömürlerini uzatır.

SEBZELERİ YIKAMADAN SAKLAYIN

Sebzeleri yıkamadan saklayın. Bu onların çürüme sürecini yavaşlatacaktır. Yıkanan sebzelerin üzerindeki doğal koruyucu tabaka yok olabilir, Bu da nemin hızla buharlaşmasına ve çürümeye yol açabilir.

1 PARÇA KAĞIT HAVLU KOYUN

Yapraklı sebzeleri korumak için nemli bir kağıt havlu yeterli olacaktır. Bu şekilde sebzeler nemli ve taze kalır.

Editör: Yasemin Dülgeroglu