Her gıda doğru yöntemlerle  muhafaza edilmezse sağlığınız açısından olumsuz sonuçlar doğurabilir. Bazen doğru zannettiğiniz  yöntemler aslında tamamen hatalı olabiliyor. bunlara en büyük örneklerden biri de bazı gıdalrın buzdolabıında muhafaza edilmesi. daha doğrusu muhafaza edildiğinin zannedilmesi. İşte buzdolabına kesinlikle koymamanız gereken o gıdalar;

 - Sarımsağı serin, kuru ve havadar bir ortamda muhafaza edin

Sarımsak soğuk hava ile münasebetinde yumuşayarak yapısında bozulmalara neden olur. Bu sebeple küflenecek olan sarımsaklarınız eski lezzetini de kaybetmiş olacak.

-Domateslerinizi mutlaka oda sıcaklığında, serin ve kuru yerde muhafaza edin

Buzdolabına koyulduğunda etkileşimde olduğu soğuk hava bu sebzenin hücre yapısını bozarak hem lezzet hem de doku kaybına yol açar.

-Soğanı serin, kuru ve havalandırmalı bir yerde saklayın

Buzdolabında nemli ortamda yumuşayacak olan soğan, küflenir ve dış kabuğunda bozulmalar meydana gelir. Bu sebeplerle lezzetini kaybeder.

-Patatesleri karanlık, serin ve kuru yerde saklayın

Buzdolabında nişastaları şekere dönüşecek olan patatesin tadı tamamen değişime uğrar. Ayrıca dokusunda da bozulmalar meydana gelir.

Yapış yapış olan yağdanlıkları temizlemenin kolay yolları Yapış yapış olan yağdanlıkları temizlemenin kolay yolları

-Ekmeğinizi hava almayan torbada kuru ve serin alanlarda saklayın

Ekmeği buzdolabına koymak birçoğunun yaptığı hatalardan. Nişastası kristalleşen ekmek sertleşir ve hızla bayatlar. Yani kıssaca buzdolabı ekmeği taze tutmaz daha çabuk bayatlatır.

Editör: Merve Kiraz