Alacağınız balık taze mi, bayat mı? Taze Balık alırken dikkat edilmesi gereken ipuçları! Alacağınız balık taze mi, bayat mı? Taze Balık alırken dikkat edilmesi gereken ipuçları!

Yaş aldıkça cildinizde oluşan çizgi ve kırışıklıkları azaltmak için bakım yöntemlerini uygulamanız mecbur. Hem besleyici hem de hücre yenileyici bakım yöntemlerini alışkanlık haline getirmeniz sayesinde muhteşem sonuçlara varabilir oldukça da gençleşebilirsiniz.

Yavaş yavaş oluşan çizgiler ve kırışıklıklar beraberinde cilt renginin değişmesi maalesef ki akan zamanın getirdiği belirtilerden birkaç tanesi. Hemen yaşlanmaya tahammülünüz yoksa bu tüyoları mutlaka uygulamalısınız.

- Güneş ışınlarına aşırı maruz kalmayın

Bu ışınlar UV ışınlarının etkisi ile hem kırışık hem de lekelere sebep olurken cilt dokusunu da oldukça bozar. Bu sebeple düzenli olarak güneş kremi kullanmak oldukça akıllı bir tercih olacaktır.

- Cildinizi sürekli nemlendirin

Kurumuş ve tahrişe uğrayan bir cilt kusurları ortaya çıkararak görünümü tamamen etkiler. Cilt tipinize göre mutlaka düzenli bir nemlendirici kullanmanız cildinizin ilacı niteliğindedir.

- Cilt bakımında üzüm çekirdeği yağını tercih edin

Antioksidan ve omega yağ asitleri oldukça tercih edilen bir yağ. Sımsıkı bir cildin sırrnın üzüm çekirdeğinde olduğunu unutmayın.

 - C vitamini cildin olmazsa olmazı

Cildiniz için seçeceğiniz ürünlerin içeriğinde  C vitamini olmasına dikkat edin. Kolajen üretimini sağlayan c vitamini cildin bariyerini güçlendirerek her türlü dış etkene karşı koruma sağlar.

- Cildiniz kadar göz çevrenize de özen gösterin

İster doğal ister marketteki kaliteli ürünlerle göz çevrenizi aydınlatabilirsiniz. Çünkü bu bölge yaşınızın en net göstergesidir.

Editör: Merve Kiraz