Otomotiv dünyasında yaşanan son dönemdeki fiyat artışları, ikinci el araç pazarını da derinden etkilemiş durumda. Ancak, 32 yıllık bir aracın bu kadar yüksek bir fiyata ulaşması, kullanıcıları şaşkınlığa uğrattı. Sosyal medyada hızla yayılan ilan, kullanıcılar tarafından büyük bir ilgi ve tepkiyle karşılandı.

Peki, bu durumun nedenleri neler olabilir?

Tofaş Şahin, Türk otomotiv tarihinde önemli bir yere sahip ve birçok kişi için nostaljik bir değer taşıyor. Bu durum, koleksiyonerlerin ilgisini çekerek fiyatların yükselmesine neden oluyor. 

 Eski model araçların yedek parça bulunmasının zorlaşması, araçların değerini artırabiliyor. Özellikle orijinal parçaların bulunması ve kilometrelerinin az olması durumunda fiyatlar daha da yükselebiliyor. Ayrıca aracın üzerinde bulunan özel donanımlar veya yapılan modifiye işlemleri de fiyatını etkileyebilir.

İLANI GÖREN KULLANICI YORUMLARINDAN KESİTLER:

-10 gramını cenazene ayırıp Tofaş al arkandan mevlüt falan okuturlar helvanı yer millet

-Tofaş hastası bi insan olarak söylüyorum 1 ay olmadı bir kaza geçirdim arabayı Pert e verdim 180 bine alıp 50 bin harcamıştım sonra 67 bine verdim ve daha bu gün aynı paraya 2006 model bi berlingo aldım 180 bin e size diyeceğim odur ki 100 e de verseler almayın canınızı tehlikeye atmayın.

-Sahibinden.com buna bir önlem almalı tofaşa bu fiyatı yazdığı zaman uygun dille bazı uyarılar vermeli.

-Konserve kutusuna o parayi verende gram akıl yoktur. Yok koleksiyonmuş yok hevesmiş hastalıkmış onlar boş işler.

-Uçan tabut varken volvoya ne gerek var.

-Tamam da soldaki km düşük full orjinal koleksiyon aracı kullanmak için değil ki. Yani tabi çok saçma ama tamamen hastaları için o fiyat adam 1 milyona şahin alıp kullanmıcak ki koleksiyon yapıcak koycak garajında, o da bir zevk kimsenin zevkine karışamazsın ki.

-Şahin kaza anında parçalanıp iki tane araç oluyor. Bir araç alıyorsun cennete veya cehenneme iki araçla gidiyorsun. Olaki cehennemden çıktın bir parça bozuldu yolda kaldın, cennete neyle gideceksin? güzel yatırım bence.

-Volvo 9 bin TL daha ucuz kesin Volvo da birşey vardır sen Tofaş tan devam et.

Ne pişirsem diye düşünenlere iki leziz öneri Ne pişirsem diye düşünenlere iki leziz öneri

-Tofaşla tıra girdim tır perte ayrıldı tofaşta sadece sol far çatladı ben böyle sağlam Tofaş görmedim bu kampanyayı kaçırmayın derim.

-Tofaş’tan şaşma Volvo yanında egzoz dumanı solur.

-Benim galericiyle bir alakam yoktur arz ederim.

-Hocam o kadar çıktıysan biraz daha zorla Tofaş’ı al sonuçta bi kere alacaksın içine sinsin. Ayrıca çok fazla sosyalleşmenizi sağlayacaktır bu araç. Şehrinizde ve yakın civarınızda ne kadar oto ustası varsa tanıyacaksınız ve sanayide geçmişte yaptığınız bütün hataları uzun uzun sorgulama fırsatı bulacaksınız.

-Yav böyle soru mu olur tabiki de Şahin, kanatları var bir kere. Kaza da ölme olasılığın neredeyse garanti daha ne olsun. Yok eleoktronik ateşleme, yok dijital klima, yok eleoktornik ekran, abs arıza derdi yok, otomatik cam inmedi kalmadı derdi yok, tamponu bizim bakkal Ahmet amcada bile satılıyor, en baba 300/500 lira, diğerinin aynası vardır şimdi nereden baksan 6/7 bin lira ne gerek var, en güzeli şahin.

-Soldaki araç bu milletin bir neslinin hayalleri olup vizyonsuz bir nesil yetiştirmeye sebep olmuştur, artık bu araçları alma hayali kuran gençler olmasın diye dua ediyorum.

-Tofaş zengin arabası abi boş ver çok yakar.

-Sen boşver arabayı hacca git dayı.

-Tofaşı al, kaza durumunda bölünerek kendiliğinden fırlatma koltuğuna dönüşüyor. Fırlattığı yer neresi onu da Allah bilir. Bu güvenlik sistemini volvo bile düşünemedi. Ne de olsa Türk tankı.

-Emniyet kemeri takmayı sevmiyosan tofaş olabilirsin, kazada ikiye bölünüp koltuktan atar sizi ve hayatınız kurtulur.

-Hadi aldın Notere ne diyecen...

Editör: Mücahit Özdemir