Kış Lastiği Takmayan Ticari Araçlara 4 Bin 69 TL Ceza: Kış lastiği zorunluluğu, 1 Aralık’ta başlayarak 1 Nisan’a kadar devam edecek. Ticari araçların bu tarihlerde kış lastiği takmaması durumunda 4 bin 69 TL ceza uygulanacak. Özel araç sahiplerine yönelik böyle bir zorunluluk yok. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, ticari araçlar için bu düzenlemeyi, kış koşullarında yol güvenliğini sağlamak amacıyla devreye soktu. Cezadan kaçınmak isteyen ticari araç sahiplerinin lastiklerini zamanında değiştirmesi gerekiyor.

Kış lastiklerinin takılması 1 Aralık tarihinde başlayacak. Bu süre boyunca özel ticari ticari ilişkilerde yol güvenliği için kış lastikleri kullanılarak zorunlu hale getiriliyor.

Kış Lastiği Takmak Zorunlu Mu?

5 yılda 2 kat büyümeyi hedefleyen Sabancı'dan Türkiye'ye yatırım çağrısı 5 yılda 2 kat büyümeyi hedefleyen Sabancı'dan Türkiye'ye yatırım çağrısı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın düzenlemesine göre, 1 Aralık - 1 Nisan tarihleri ​​arasında tüm ticari araçların kış aylarında kullanılması gerekiyor. Yolcu ve yük taşımakta olan araçlar için bu uygulama zorunluluğu iken, özel otomobillerde herhangi bir zorunluluk bulunmuyor.

Cezası Dudak Uçuklatacak!

2024 yılı için kayıtlı kış lastiği takmama cezasının ise 4 bin 69 TL olduğu açıklandı. Ticari araç sahiplerinin, bu yüksek ceza ile karşılaşmamaları için 1 Aralık öncesinde kış lastiklerini takmaları gerekiyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ