Acur turşusu, probiyotik açısından oldukça zengin bir besin kaynağı. İçeriğinde bulunan probiyotikler sayesinde bağırsak florasını dengelenerek sindirim süreci hızlandırır ve kabızlık sorununa doğal yolla çözülür.

ACUR TURŞUSUNUN FAYDALARI

C vitamini açısından oldukça zengin olan acur turşusu bağışıklık sistemini güçlendirir. Enfeksiyonlara karşı koruyucu etkisi vardır. Öte yandan düşük kalorili olması sebebiyle kilo kontrolüne yardımcı olur. Ancak tuz oranı fazla olduğundan yüksek tansiyona karşı tedbirli tüketilmesi gerekir.

ACUR TURŞUSU TARİFİ

Malzemeler:

1 kilo acur

6-8 diş sarımsak

Hamur işlerinin tutkalı: Elastik hale getiriyor: Zararı da yararı da çok Hamur işlerinin tutkalı: Elastik hale getiriyor: Zararı da yararı da çok

1 su bardağı kaya tuzu

1 çay bardağı üzüm sirkesi veya elma sirkesi

1 yemek kaşığı toz şeker

1 tatlı kaşığı limon tuzu 1 demet dereotu

İçme suyu

Cam kavanoz

Yapılışı:

Cam kavanozu ve kapağını önce mutlaka sterilize edin. Sarımsakları soyun, dereotunu yıkayıp ayıklayın. Kavanozun altına sarımsak ve dereotu koyun, acurları dikey olarak yerleştirin. Her katmana sarımsak ve dereotu eklemeye devam edin. Kaya tuzu, limon tuzu, şeker ve sirkeyi karıştırarak tuzlu su hazırlayın. Hazırladığınız tuzlu suyu kavanoza dökün ve acurların tamamen suyun içinde kaldığından emin olun. Kavanozu sıkıca kapatın ve oda sıcaklığında 1-2 hafta bekletin.

Editör: Yasemin Dülgeroglu