Yanlış duymadınız. Yumurta kabuğu tüketmek dikkate alınması gereken o kadar çok faydaya sahip ki duyunca şaşıracaksınız. Yumurta kabuğunu tüketmek aklınızdan miğdenize uzanan bazı olumsuz fikirleri beraberinde getirebilir ama elbette kabuk halinde tüketecek değilsiniz.

Geleceğin yaşam sırrı: Siyah sarımsağın faydaları neler Geleceğin yaşam sırrı: Siyah sarımsağın faydaları neler

Yumurta kabuklarını nasıl tüketmeliyiz sorusuna gelince diğer gıdalarla birlikte toz halinde tüketmemiz gerekiyor. Heleki diyette takv,ye olarak kullanmak için lezzette hiçbir değişiklik olmadığı toz halini kek, ekmek, pizza veya makarnaya eklemek oldukça iyi bir fikir.

Yaşlılık, osteoporoz için en güçlü risk faktörlerinden biridir, ancak yetersiz kalsiyum alımı da zamanla kemik kaybına ve osteoporoza katkıda bulunabilir. Günlük beslenmenizde kalsiyum eksikse, takviye almak günlük gereksinimlerinize ulaşmanıza yardımcı olabilir. Yumurta kabuğu tozu bu konuda hem kolay hem de ucuz bir seçenektir. Tek bir yumurta kabuğu bir yetişkinin günlük olarak ihtiyaç duyduğu kalsiyumun iki katını sağlar. Bu nedenle yarım bir yumurta kabuğu, yetişkin insanların günlük ihtiyaç duyduğu Ca miktarını sağlamaktadır.

Aynı zamanda diş sağlığının korunmasına, kemik erimesinin önlenmesine, cilt hücrelerinin yenilemesine, güçlü bir kalsiyum takviyesi olma özelliğine, saçların beslenmesine ve ciltte meydana gelen tahrişi iyileştirmeye oldukça faydalıdır.

Unutmayın çöpe attığınız bu kabuklar tam bir şifa deposu niteliğinde fakat fazla tüketilmesi halinde fayda yerine zararlarıyla da karşılaşmanız mümkün. Dengeli ve doğru sevide tüketmeniz en doğrusu olacaktır.

Editör: Merve Kiraz