Severek tükettiğiniz kestanelerin Çin kestanesi olabileceğini hiç düşündünüz mü? Maalesef ki bu mümkün. Normal kestanenin bu sene mahsul olarak çok az olması nedeniyle tezgahlarda Çin kestanesi yer alıyor. Normal kestaneden hem ebat hem de şekil olarak farklılık gösteren Çin kestanesi normal kestanenin neredeyse yarı fiyatından piyasaya sürülüyor.

Çin kestanesi

Çin, Tayvan ve Kore'ye özgü bir kestane türü olan bu kestane  hayvan yemi olarak kullanılıyor. İnsanların tüketimi için uygun bulunmuyor.

Kabızlık problemi yaşayanlar dikkat! Klozet kullanmak ne kadar doğru? Kabızlık problemi yaşayanlar dikkat! Klozet kullanmak ne kadar doğru?

Topuzları geniş ve ebatı büyük olan Çin kestanesi; pişirildiğinde rengi koyu sarıya dönüyor. İçi çıkmıyor, kabukları kolaylıkla açılmıyor. Tadı olmayan bu kestane pişirildiğinde fark edilir şekilde kokar ve köpük ile sulanma yapar.Çin Kestanesi 1280X849

Sakın tüketmeyin!

İnsan sağlığına zararlı olduğu bilinen Çin kestanesi, insan sağlığı üzerinde toksik etkiler yaratabilir. Kanın pıhtılaşma sürecini zorlaştıran Çin kestanesi, baş dönmesine, mide bulantısına, kusmaya ve ishale kadar çeşitli belirtilere yol açabilir.

 

Editör: Sena ERDOĞAN