Soğuk kış aylarında vücut direnicini artırmak için düzenli olarak vitamin takviyeleri kullanılıyor. Bağışıklığı güçlendirmesi ve hastalıklardan koruması beklenen takviyelerin yanlış kullanımı aksine birçok hastalığa yol açıyor.

Vitaminlerin bağışıklık sistemini güçlendirdiği biliniyor. Ancak uzmanlar vitaminlerin doktor gözetiminde ve tavsiyesinde kullanılması gerektiğine dikkat çekiyor. Buna göre uzmanlar, özellikle A, C, D, E ve K vitaminlerinin doktora danışılmadan kullanılmaması gerektiğinin altını çiziyor.

Karaciğer yağlanmasına ilaçsız çözüm: Sabah, öğlen, akşam bir bardak için Karaciğer yağlanmasına ilaçsız çözüm: Sabah, öğlen, akşam bir bardak için

Vitamin kullanımının sanıldığı kadar masum olmadığını aktaran uzmanlar, yağda eriyen vitaminlerin bilinçsiz kullanımı sonucunda vitaminlerin vücutta birikebildiğini ve ileride böbrek rahatsızlıkları, karaciğer sorunları, kafa içi basıncının artışı gibi ciddi sağlık problemlerine yol açabileceğini aktarıyor.

Ayrıca bilinçsizce kullanılan yüksek doz takviye vitaminlerin akciğer kanseri riskini artırabileceği belirtiliyor.

Bunların yanı sıra vitaminler, vücutta farklı enzimlerin çalışmasını etkileyerek halsizlik hissine yol açabiliyor. Bu nedenle besinlerin beslenme yoluyla alınması öneriliyor.

Editör: Sena ERDOĞAN