Evin tertemiz olması hem fiziksel hem de zihinsel sağlık için oldukça önemli. Bu sebeple temizlik sırasında kullanacağımız rutinine bazı ürünler, hijyen oranını artırırken aynı zamanda yüzeylerin de parlamasını sağlar. Peki, hangi ürünler bu konuda etkili?

Ne kadar çok temizlik yapılırsa yapılsın, parkelerin parlaması evin ferah ve bakımlı görünmesini sağlar. Bu sebeple pek çok kişi için parkelerin parlaması oldukça önemli.

SİRKESİZ TEMİZLİK OLMAZ

Sirke, hemen herkesin evinde kullandığı doğal bir temizlik maddesi. İçeriğinde bulunan asit sayesinde hem dezenfekte edici hem de yüzeyleri parlatıcı özelliklere sahiptir. Özellikle kimyasal ürünler kullanmak istemeyenler için sirke bulunmaz bir fırsat. Ev temizliğinde sirkeyi hemen her alanda kullanmak ta mümkün.

Hamile kadınların beyni resmen değişiyor! Peki, hamilelik beyni nasıl değiştiriyor Hamile kadınların beyni resmen değişiyor! Peki, hamilelik beyni nasıl değiştiriyor

Sirke, doğal bir dezenfektan olarak işlev görüyor. Asetik asit, bakteriler ve mikroplar üzerinde öldürücü bir etkiye sahiptir. Bu da sirkeyi özellikle mutfak ve banyo gibi hijyenin önemli olduğu alanlarda ideal bir temizlik maddesi yapıyor.

Ayrıca sirkenin buharlaşma özelliği sayesinde yüzeyler hızlı bir şekilde kurur. Bu da özellikle nemli bölgelerde küf ve mantar oluşumunu engeller. Sirkenin aynı zamanda güçlü bir koku giderici etkisi vardır. Bu nedenle kötü kokuları yok etmek için de kullanılabilir.

Sirke, kimyasal temizlik ürünleri gibi agresif maddeler de içermez. Bundan dolayı da çocuk bulunan evler için daha güvenli bir seçenek. Çevreye zarar vermeden temizliği daha hijyenli hale getirmenin en güzel yoludur.

Mutfak, banyo, yüzeyler, camlar hatta gıdalar her temizlik alanında bulunur.

Yüzeyleri parıl parıl yapıyor

Yüzeyler yani parke ve fayanslar, evlerin en gözde ve estetik açıdan en değerli alanlarından biri. Ancak zamanla günlük kullanım, toz, kir ve su lekeleri gibi faktörler nedeniyle parlaklığını kaybedebilir.

Sirke, zeminlerin hem temizlenmesi hem de eski parlaklığını geri kazanması için mükemmel bir çözüm. Sirke, zeminlerin doğal yapısına zarar vermeden onları derinlemesine temizler ve parlatır.

Bir kova temizlik suyuna yaklaşık yarım bardak sirke eklemeniz zeminlerin parlamasına yardımcı olacaktır. Sirke kireç, yağ, toz, pas ne varsa söküp atar.

Editör: Yasemin Dülgeroglu