Mevlid Kandilinde Erzincanlılar camileri doldurdu Mevlid Kandilinde Erzincanlılar camileri doldurdu

 Birçok başarılı ismin yetiştiği Tarihi Erzincan İmam Hatip Lisesi artık daha modern ve güvenli bir yapıya sahip olan Elaattin Elmas Anadolu İmam Hatip Lisesine dönüştü. Birçok Müzeezzin ve imam yetiştiren  tarihi okul sayısız devlet adamı, siyasetçi, eğitimci ve  doktoru ülkeye kazandırdı.

1979 yılında hayırsever vatandaşların katkılarıyla inşa edilen okul binası, 1992 Erzincan depreminde hasar gördü. Tüm çalışmalara rağmen bu binadaki hasarlar onarılamadı. Yaklaşık 50 yıllık bir tarihe sahip olan bina, yerini daha modern ve güvenli bir yapıya bıraktı. 2017 yılında Sur Yapı tarafından inşa edilmeye başlanan yeni okul, Türkiye’nin en modern eğitim kurumlarından biri olma yolunda ilerliyor. 24 derslikli, kapalı spor salonu, konferans salonu, açık hava futbol ve basketbol sahalarıyla donatılan bu modern okul, 2024-2025 eğitim öğretim yılından itibaren "Elaattin Elmas Anadolu İmam Hatip Lisesi" adıyla eğitim hayatına devam edecek.

Erzincan’da 1967-1976 yılları arasında Karaağaç Mahallesi'ndeki binasında eğitim veren Erzincan İmam Hatip Lisesi eski binasında pek çok devlet adamı, siyasetçi, eğitimci ve doktor yetiştirerek hizmet verdi. İstanbul Valisi olarak görev yapan ve şu an Ankara Valiliği görevini sürdüren Vasip Şahin, Bilecik ve Sakarya'da valilik yapan Ahmet Hamdi Nayir, Çorum Valisi olarak görev yapan Ahmet Kara, İzmir ve Malatya Valisi olarak görev yapan Mustafa Toprak, uzun yıllar Cumhurbaşkanlığı Personel İşleri Daire Başkanı görevinde bulunan Enes Polat gibi önemli isimler bu okuldan mezun oldu. Ayrıca Sayıştay Başmüfettişi İshak Yılmaz, milletvekilleri Tevhit Karakaya, Naci Terzi, Talha Erol Durmaz ve Burhan Çakır da bu okulun yetiştirdiği siyasetçiler arasında yer alıyor.

Okuldan mezun olan yazarlar arasında Halil İbrahim Özdemir ve Beytullah Ergin Borabey dikkat çekerken, Sakarya Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde görev yapan Prof. Dr. Mustafa Kösem, Erzincan İlahiyat Fakültesi'nde dekanlık yapmış olan Prof. Dr. Mustafa Aıcı ve Prof. Dr. Orhan Aktepe de okulun tanınmış isimleri arasında. Yurdun çeşitli yerlerinde uzman doktor olarak görev yapan Şerif Yurt, Mevlüt Keleş, Zafer Yılmaz ve Harun Dündar da bu okulun yetiştirdiği değerli doktorlar arasında bulunuyo

Yıkılmadan önce çekilen eski okulun fotoğraflarına BURADAN ulaşabilirsiniz

Editör: Merve Kiraz