YAŞAM

Yaz güzeli kavun ve karpuzla yapabileceğiniz nefis tarifler

Yaz sıcaklarında pek çok insan yemek yemek istemez. Bunun için leziz önerilerimiz var. Kavun ve karpuzla doymak ister misiniz?

Abone Ol

Yaz aylarında hemen herkesin her gün tükettiği iki meyve; kavun ve karpuz. Mis gibi kokularıyla sabah başlayıp yatana kadar yenebilecek bu meyvelerle yapabileceğiniz doyurucu tarifler haberimizde.

1.KARPUZ SALATASI

Malzemeler:

2 dilim karpuz

Tam yağlı beyaz peynir

2-3 dal nane

Yarım limon suyu(tercihe göre)

3-4 adet İri doğranmış ceviz

Yapılışı:

Küp küp doğradığınız karpuzları servis tabağına alın, üzerine küp küp doğradığımız peynirleri ekleyin. Cevizleri ve naneyi de kıyarak üzerine ekleyin. Üzerine tercihe göre limon suyu ekleyin. Afiyet olsun.

2.KAVUNLU DONDURMA

Malzemeler:

1 adet orta boy kavun

1 su bardağı süt

1 paket krema

1 su bardağı toz şeker

Yapılışı:

Soyup dilimlediğiniz kavunu mutfak robotundan geçirin. Süt ve şekeri bir tencerede şeker eriyene dek karıştırarak pişirin. Daha sonra soğuması için bir kenara alın. Sütlü karışım soğuyunca kremayı derin bir çırpma kabında çırpmaya başlayın. Krema kıvam alınca içine şekerli sütü ve kavunu ilave edin. Karışım tamamen birbirini alana kadar karıştırmaya devam edin. Bir kaba koyun ve streç filmle kaplayın. Dondurucuda 4-5 saat bekletin. Her saat başı mutlaka çıkarıp karıştırın. Süre bitince çıkarıp servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

3.TAVUKLU KARPUZ SALATASI

Malzemeler:

1 dilim karpuz

jülyen doğranmış tavuk göğsü(tek parça)

2 adet salatalık

1 adet domates

3 dal yeşil soğan

Sosu için

Sirke

Limon suyu

Zeytinyağı

Tuz

Yapılışı:

Önce tavukları ızgarada pişirin. Karpuzu küp küp doğrayın. Orta boyda doğradığınız sebzeleri karpuzu ve tavuğu karıştırıp üzerine tuz, zeytinyağı, sirke ve tuzu ekleyin. Afiyet olsun.