Emzirme döneminin şehir efsaneleri: Doğu bilinen çok yanlış var Emzirme döneminin şehir efsaneleri: Doğu bilinen çok yanlış var

Gelecekte her alanda önemli rol alacak olan yapay zekâ hastalıkların tedavisi içinde kullanılabilir. Pek çok uzman yapay zekânın tıp alanında kullanılmasıyla alakalı çalışmalar yapmaya başladı. Görme bozuklukları da pek çok insanın hayatını etkileyen bir durum. Gözlük ve kontakt kullanmaktan artık bıkmış olanlar ise yapay zekanın mucizesinden faydalanabilir.

YAPAY ZEKA İLE GÖZLÜKTEN KURTULUN

Artık yapay zeka sayesinde akıllı lenslerle 10 dakika içinde lenslerden kurtulmak mümkün olacak. Uzmanlar, son zamanlarda gelişen teknoloji sayesinde, gözlük ve kontakt lensten kurtulmanın mümkün olduğunu belirtiyor. Bu işleme refraktif cerrahi adı veriliyor.

Refraktif cerrahide, kornea ve lensin etkileşimi ile kompleks bir sistem ve veri oluşuyor. Kornea ve lensin etkileşimi ve birlikte nasıl çalışacakları önemli. Kaliteli bir görme için kaliteli bir çalışma olması gerekiyor.

Yapay zeka da bu süreçte devreye girerek, sistemlerin nasıl çalışacağına ilişkin simülasyon yapabilecek. Bu sayede sonucun nasıl olacağı görülüp daha garantili işlemler yapılabilecek.

Editör: Yasemin Dülgeroglu