Sinemaseverlerin ilgiyle takip etti vizyondakilerde bu hafta yine oldukça ilgi çeken filmler var. İşte bu hafta beyaz perdeye yansıyan filmler;

Beterböcek Beterböcek (Beetlejuice Beetlejuice)

Süre: 104dk
Tür: Fantastik, Gizem, Komedi, Korku
Yönetmen: Tim Burton
Senarist: Seth Grahame-Smith , David Katzenberg , Mike Vukadinovich
Yapımı: 2024 - ABD

Bir aile trajedisinden sonra Deetz ailesinin üç jenerasyonu birden Winter River'daki evlerine döner. Lydia'nın hayatı, ergenlik çağındaki kızı Astrid yanlışlıkla ölümden sonra hayata bir portal açtığında tepetaklak olur. 

Hellboy: The Crooked Man

Süre: 99dk
Tür: Aksiyon, Korku, Macera
Yönetmen: Brian Taylor
Senarist: Mike Mignola , Christopher Golden
Yapımı: 2024 - Almanya ,  ABD

1950'lerde Appalachia'nın kırsal bölgesinde Hellboy(Jack Kesy) ve çaylak bir BPRD ajanı, mahsur kalır. Orada, cadıların musallat olduğu ve Hellboy'un geçmişiyle problemli bir bağlantısı olan yerel şeytan Crooked Man'in yönettiği küçük bir topluluk olduğunu öğrenirler. 

Eşkıya

Süre: 121dk
Tür: Dram, Gerilim, Suç
Yönetmen: Yavuz Turgul
Senarist: Yavuz Turgul
Yapımı: 1996 - Türkiye

35 yıl önce jandarma, Cudi dağlarında bir grup eşkıyayı yakalar. Bu yıllar içinde ya hastalıktan ya da bölgedeki hesaplaşmalardan ötürü can veren eşkıyaların arasında biri hayatta kalır: Baran. (Şener Şen) Hapisten çıkınca ilk işi köyüne dönen Baran, geçmişin izlerini sürmeye başlar ve yıllardır bilmediği bir gerçeği öğrenir. 

Her Şey Çok Güzel Olacak

Süre: 107dk
Tür: Aile, Dram, Komedi, Macera
Yönetmen: Ömer Vargı
Senarist: Cem Yılmaz , Ömer Vargı , Hakan Haksun
Yapımı: 1998 - Türkiye

Cem Yılmaz'ın  Ömer Vargı ve Hakan Haksun ile senaristliğini yaptığı bu filmde Altan(Cem Yılmaz), bir kavga sırasında yıllardır görmediği ağabeyinin Nuri (Mazhar Alanson)'nun ecza deposunu, yıllardır açma hayali kurduğu barın kaynağı olarak görür. Fakat Altan ve Nuri'nin başından tehlikeli maceralar eksik olmaz.

Bogey ve Prenses: Gizemli Macera (Buka. Moyo lyubimoe chudishche)

Süre: 98dk
Tür: Animasyon, Aile, Macera
Yönetmen: Viktor Glukhushin , Maksim Volkov
Senarist: Maksim Volkov , Aleksandr Arkhipov , Dmitriy Novoselov
Yapımı: 2021 - Rusya

Kötü kalpli Bundy, Prenses Barbara ile evlenip iktidarı ele geçirmenin peşindedir. Barbara bu evlilikten kaçıp krallığından uzaklaşır fakat ormanda tek başına kalır. Başı belaya girdiğinde Orman’ın Huysuz Kahramanı Bogey ve Tavşan Arkadaşı Bunny ona yardıma gelecektir.

Gecenin Nakaratı

Süre: 104dk
Tür: Romantik
Yönetmen: Jale Atabey Özberk
Yapımı: 2024 - Türkiye

Sokak müzisyeni olan Bora (Buğra Gülsoy), her akşam İstanbul’un farklı yerlerinde gitarını çalıp para kazanmaya çalışır. Bir gece sahnesi sonrası eve dönerken Ilgaz'a(Duygu Mercan) denk gelir. Kendinden yaşça büyük kocası Teoman’a (İlker Aksum) boşanma davası açsa da eşi ondan ayrılmak istemiyordur.

İllegal Aşk

Süre: 86dk
Tür: Komedi, Romantik
Yönetmen: Buğra Kekik
Senarist: Yılmaz Suvacı
Yapımı: 2024 - Türkiye

Kalbini kaptırdığı kadın için elinden geleni yapan adam, kendini yanlışlıkla yasa dışı işler silsilesinde bulur.

8x8

Süre: 78dk
Tür: Dram
Yönetmen: Kıvanç Sezer
Senarist: Kıvanç Sezer
Yapımı: 2023 - Türkiye

Osmanlı mimarisinin özellikleri: Erken dönem Osmanlı mimarisi yapıları neler Osmanlı mimarisinin özellikleri: Erken dönem Osmanlı mimarisi yapıları neler

8x8 bir aşk, ayrılık ve ölüm üçgenine yer veriyor. Sarp (Halil Babür) ve Eda (Ece Yüksel), uzun bir ayrılıktan önce İstanbul’dan uzakta bir evi tutarlar. Eve girdiklerinde intihar girişiminde bulunmuş Can’la (Alican Yücesoy) karşılaşır ve hayatını kurtarırlar. Fakat kurtarmaları gereken tek şey Can'ın hayatı değil, aynı zamanda ilişkileridir. 

Her Renkte Aşk

Süre: 82dk
Tür: Komedi, Romantik
Yönetmen: Alp Can Yolyapan
Senarist: Taner Şahin
Yapımı: 2024 - Türkiye

Sinem, Ayça ve Ezgi, erkeklerin arasında popüler olan boyacılık mesleğini icra eden üç kız kardeştir. Hayalleri bir atölyeyi açmaktır. Ünlü iş adamı Tarık, önemli lansmanına saatler kala alandaki dökük sıva ve boyaları fark edince boyacı çağrılmasını talep eder. Erkek boyacılar bekleyen Tarık başta üç kız kardeşi görünce şaşırsa da işler değişecektir.

Ucube: Son Efsun

Süre: 77dk
Tür: Korku
Yönetmen: Raziye Sultan
Senarist: Raziye Sultan
Yapımı: 2024 - Türkiye
Melek ve Ufuk çifti, büyücülerin yaşadığı efsunlu bir köye gelirler. Köy eski ruhlar tarafından ele geçirilmiştir ve Melek ve Ufuk çiftine paranormal olaylar yaşatacaklardır. 

Iska

Süre: 100dk
Tür: Dram
Yönetmen: Mert Erez
Senarist: Mert Erez
Kendisi: Fevzi Tuncay , Ahmet Akcan , Ayhan Akman , Didem Dilmen , Cüneyt Kaseler
Yapımı: 2022 - Türkiye

Mert Erez'in yönettiği ve senaryosunu kaleme aldığı film, Beşiktaş'ın eski kalecisi Fevzi Tuncay'ın 1999-2000 sezonu şampiyonluk maçında Galatasaray karşısında topu ıska geçtikten sonra bir daha eskisi gibi olmayan hayatını konu alıyor. değişen hayat hikâyesini konu ediniyor. Beşiktaşın şampiyonluğunu engelleyen bu durum, Fevzi Tuncay'ın üzücü öyküsünün ilk sayfası olur.

Cambaz (Longlegs)

Süre: 101dk
Tür: Gerilim, Korku, Suç
Yönetmen: Oz Perkins
Senarist: Oz Perkins
Yapımı: 2024 - Kanada ,  ABD

FBI Ajanı Lee Harker (Maika Monroe), beklenmedik dönemeçler alan ve okült bulguları ortaya çıkaran çözülememiş bir seri katil vakasına atanır. Harker, katil (Nicolas Cage) ile kişisel bir bağlantı keşfeder ve tekrar saldırıya geçmeden önce onu durdurmak zorundadır.

İkizler Takımı (la légende de Lendarys)

Süre: 85dk
Tür: Animasyon, Fantastik, Macera
Yönetmen: Philippe Duchene , Cuvelier Jean-Baptiste
Senarist: Philippe Duchene , Nadege Girardot
Yapımı: 2024 - Fransa ,  Kanada

Fantastik yaratıklar ve tehlikeli canavarların bulunduğu hayali bir dünyada 13 yaşındaki Zak (Jérôme Niel), gizemli bir şekilde ortadan kaybolan ikizi Kyle'ı aramak için bir maceraya atılır. 

Kaynak; www.sinemalar.com
 

Editör: Merve Kiraz